Doorgaan naar inhoud
7 tips voor een vintage woonstijl

7 tips voor een vintage woonstijl

Ben je weg van de vintage woonstijl, maar weet je niet hoe deze toe te passen om een vintage woonkamer te creëren? Lees dan snel verder! Hieronder nemen we je mee in verschillende vintage interieur ideeën en zorgen wij ervoor dat je binnenkort genoeg tips hebt om een vintage woonkamer inrichting te krijgen!

1. Gebruik geometrische en natuurlijke vormen

Wat we vaak zien in een vintage interieur zijn vintage meubels en woonaccessoires met organische, geometrische en gebogen patronen en vormen. De ronde vormen van deze retro meubels en accessoires zorgen voor karakter in jouw interieur en stralen een fijne zachte sfeer uit.

vintage woonstijl

2. Vintage wonen met een verhaal

Een typisch kenmerk voor een vintage interieur is het gebruik van items met een speciaal verhaal erachter. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor vintage kasten en vintage woonaccessoires met een verhaal, dan wordt jouw interieur al veel persoonlijker.

vintage meubels

3. Vintage look meubels en woonaccessoires

Een vintage woonstijl betekent niet per se dat alle items 2e hands moeten zijn. Er zijn genoeg vintage meubels en woonaccessoires die nieuw gemaakt zijn met een vintage look. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar nieuwe vintage kasten en vintage accessoires. Ook met nieuwe items kun je toch een vintage woonkamer inrichting krijgen.

vintage woonkamer inrichting

4. De juiste vintage materialen

Als we gaan kijken naar het materiaalgebruik in een vintage interieur, dan komen vooral hout, plastic en glas naar voren. Warm hout speelt voornamelijk een belangrijke rol binnen een retro interieur. De houtstructuur mag zichtbaar zijn en ook houten latjes zijn kenmerkend. Hoe donkerder het hout hoe beter!

retro interieur

5. Gebruik deze vintage kleuren

Als we beginnen bij de basis voor vintage wonen, dan kijken we eerst naar de muren en de vloer. Om een vintage woonkamer inrichting te creëren, kun je het beste kiezen voor de kleuren grijs, beige, groen, rood en donkere pastelkleuren.

Als we gaan kijken naar de finishing touch doormiddel van vintage meubels en woonaccessoires, dan doen okergeel, oranje, zacht groen en oud roze het goed. Dit kleurgebruik in combinatie met hout, leer, glas of zwart metaal maakt een kloppend geheel en zorgt voor een vintage sfeer.

vintage kleuren 2021

6. Creëer een vintage industrieel interieur

Als je niet wilt dat de gehele woonkamer oubollig overkomt en lijkt op een museum, dan kun je de vintage woonstijl gaan combineren met andere woonstijlen. Een van de meest bekende en geliefde combinaties is de combinatie tussen vintage en industrieel. Wanneer je kiest voor een vintage industrieel interieur ga je vintage stukken afwisselen met moderne meubels. Probeer hier een beetje mee te spelen om de juiste verhouding te krijgen. Het voordeel hiervan is dat de aandacht al snel uit zal gaan naar die mooie vintage items.

vintage industrieel interieur

7. Snuffel rond voor 2e hands spullen

Wanneer je echt originele vintage meubels en woonaccessoires wilt scoren, dan kun je rond gaan snuffelen op markten en veilingen. Er is niets leuker dan op avontuur te gaan en verschillende markten af te struinen. Daarnaast zijn er ook genoeg kringloopwinkels door het hele land te vinden. Het is vaak even zoeken voordat je wat gevonden hebt, maar het geeft juist een kick als je het dan uiteindelijk gevonden hebt! Als je dit leuk vindt, dan is vintage wonen echt iets voor jou!

Lees ook onze blog: Oude schatten combineren met modern

Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden