Doorgaan naar inhoud
Een opgeruimde werkplek = Een opgeruimde geest

Een opgeruimde werkplek = Een opgeruimde geest

Het verhoogt je prestatievermogen

Uit onderzoek blijkt dat mensen beter functioneren in een opgeruimde omgeving, dan in een rommelige. Mensen in een opgeruimde omgeving zijn mentaal veel sterker en in staat om een moeilijk probleem op te lossen.

Jouw omgeving heeft dus invloed op je prestatievermogen. Een schone en opgeruimde omgeving heeft dus een positief effect op je prestatievermogen.

Tevens als je werkplek geordend is zorgt het er ook voor dat je sneller bepaalde documenten kunt terugvinden, waardoor je minder lang zoekt in de chaos op je bureau.

Opgeruimd zijn verbeterd je focus en creativiteit. Dus… snel opruimen die rommel!

Het vermindert stress

Wanneer we niet weten waar ze nieuwe informatie moeten laten of hoe we het moeten ordenen, dan ervaren we stress, daarom is het noodzakelijk om te weten hoe je met nieuwe informatie om moet gaan.

Dit geldt voor zowel belangrijke als onbelangrijke informatie. Bepaal wat je ermee doet zodra het binnenkomt:

Informatie die je niet direct nodig hebt:
Maak een brievenbak op je bureau en een map aan op je computer voor nieuwe informatie die je nog even niet hoeft te verwerken

Informatie die je direct nodig hebt:
Maak een brievenbak op je bureau en een map op je computer voor informatie die je direct moet verwerken.

Op deze manier van werken kun je prioriteiten toekennen aan nieuwe taken, waardoor je direct weet wat je te doen staat. Dit kan er voor zorgen dat je minder stress ervaart, omdat je weet dat je nog even niks met de nieuwe informatie hoeft te doen. Hierdoor ben je veel productiever, omdat je je nu beter kunt focussen op hetgeen waarmee je bezig bent.

Vorig artikel Woonkamer woontrends 2021

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden