Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Wat zijn de interieur kleuren van 2022?

Wat zijn de interieur kleuren van 2022?

Verrassende interieurkleuren in je woning zorgen voor een hoop levendigheid. Maar interieurkleuren zijn behoorlijk trendgevoelig en kunnen in korte tijd snel veranderen. Daarbij is het kiezen van interieurkleuren een delicate kwestie, want de gekozen kleuren moeten natuurlijk wel passen bij jouw woningstijl. Op een woning, bedrijf of winkelpand waarin de kleuren met elkaar vloeken of uit de toon vallen, dit natuurlijk niemand te wachten. Maar welke kleuren voor binnenshuis of in je bedrijfspand zijn nu echt de trend. Ofwel: wat zijn de interieur kleuren van 2022? In deze blog gaan we dieper in op de meest geliefde interieur kleuren van 2022.
interieur kleuren 2022

Interieur kleuren van 2022: populaire tijdloze kleuren

Bovenaan het lijst populair interieur kleuren van 2022 taan kleuren en kleurvarianten die tijdloos zijn en dus jarenlang meegaan. Een mooi voorbeeld zijn neutrale kleuren als grijs, zwart, wit of lichtgeel. Deze kleuren kun je in bijna elke interieurtype gebruiken, onder dat er visuele problemen ontstaan. Ga je dus voor de lange termijn en wil je geen risico lopen op een 'lelijk' langetermijnresultaat? Ga dan voor save en koop een mooie wit, lichtgeel, zwart of grijs kleurtje om op je wanden en/of het plafond te smeren. Je zult er geen spijt van krijgen, is onze bescheiding mening!
interieur kleuren 2022

Natuurlijke kleuren

Een andere topper onder de belangrijke interieur kleuren van 2022, zijn natuurlijke kleuren. Kleuren dus die we ook veel in de natuur tegenkomen. Denk hierbij aan varianten op groen en bruin, zoals olijfgroen, lichtbruin, maar ook paars en roze. Natuurlijke kleuren in huis halen zorgt ervoor dat je interieur een rustieke en kalme uitstraling krijgt. Wil je je interieur lekker relaxed kleuren, zorg dan voor een ton sur ton kleurenpalet die ook aardse tinten bevat, zodat er een goede kleurenbalans ontstaat.
interieur kleuren 2022

Felle primaire kleuren in moderne interieurs

De laatste categorie geliefde interieur kleuren 2022 zijn kleuren die gebruikt worden in industriële, moderne ofwel eigentijdse woningen. Hier zijn primaire felle kleuren een van de grootste hypes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor felrood of felblauwe als kleuraccent, maar ook geel mag! Eén ding is wel belangrijk: overdrijf niet om een schreeuwerige uitstraling thuis te voorkomen. Voor primaire kleuren geldt eigenlijk ook voor at algemeen in het leven geldt: overdaad schaadt. Gebruik je primaire kleuren? Doe dat dan in bepaalde delen van je huis en overdrijf hierbij niet. Belangrijk is ten slotte om voor hoogwaardige kwaliteitsverf te gaan, voor het beste resultaat. Succes en maak er iets moois van.
Vorig artikel Wandplank decoreren in 4 stappen!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden