Doorgaan naar inhoud
Wat zijn de woontrends van 2022?

Wat zijn de woontrends van 2022?

De kernwoorden van de woontrends 2022 die je kunt verwachten zijn: duurzaamheid, groen en warme tinten. Deze thema's kun je terugzien in het gebruik van materialen, meubels en accessoires.

Buiten naar binnen halen

De verbinding met buiten wordt steeds belangrijker en dit zien we terug in de woontrends 2022. Doordat we de afgelopen twee jaar veel tijd thuis hebben doorgebracht, hebben we een andere kijk gekregen op de woonplek. Steeds meer mensen zoeken de natuur en het buitenleven op. Er hoeft geen duidelijke overgang van binnen naar buiten meer te zijn. Het wordt interessant wanneer de natuur als het ware naar binnen komt, in de woonkamer. Dit kan door middel van kamerplanten of door de vloer van de woonkamer door te laten lopen in het terras. Een grote boom of plant in huis kan een echte eyecatcher zijn. Ook als je geen groene vingers hebt kan je de natuur in huis halen door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals linnen en kurk of natuurlijke kleurtinten op de muren.

woontrends 2022

Vintage met een verhaal

De gestegen populariteit van kringloopwinkels is ook terug te zien in de woontrends 2022. We zijn met z'n allen bezig met onderwerpen als duurzaamheid en circulariteit. Meubels en accessoires met een verhaal geven het interieur diepgang. Niet alles hoeft perfect te zijn en misschien geeft dat deukje aan de tafelpoot juist een unieke touch. Vintage meubels zijn robuust en gemaakt van mooie materialen zoals marmer, dit kunnen we niet vaak van de meubels van de moderne woonwinkels zeggen. Het combineren van oud en nieuw kan de ruimte een speels effect geven en brengt meer sfeer in huis.

Lamp als eyecatcher

Een ander object dat we terug zullen zien in de woontrends 2022 zijn lampen. En dan geen saai weggewerkt spotje maar de lamp als echte eyecatcher. De lamp kan meer bieden dan alleen te dienen als functionele lichtbron. De lamp mag juist een opvallend object in de kamer zijn. Een bijzondere lamp van bijvoorbeeld keramiek of een met een opvallende lampenkap kan iets toevoegen aan het interieur. Ook een vintage lamp doet het goed en kan een kunstobject in de ruimte worden.

woontrends 2022

Onthaasten met hout

Doordat je drukke leven weer op gang komt, kun je behoefte hebben aan een veilige haven. Het interieur mag eenvoud uitstralen en er is, behoeft aan warmte en rust. Het leven mag wel wat langzamer gaan en dit zien we terug in het interieur. Je huis moet voelen als een warm bad, dit kun je bereiken door gebruik te maken van verschillende soorten hout. Je kan denken aan houten meubels, vloeren maar ook de wanden van hout zijn een nieuwe trend. Wanneer je hout combineert met een lichte zandkleur zorgt dit voor een mooi contrast. Een mooi vloerkleed kan als afwisseling dienen, maar ook warmte en sfeer aanbrengen in de woonkamer.

Vorig artikel Houten ladder decoreren? De leukste ideeën!
Volgend artikel Wat staat leuk op een salontafel?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden