Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Dé 3 voordelen van infrarood verwarming in de badkamer

Dé 3 voordelen van infrarood verwarming in de badkamer

Als je wilt besparen op je energiekosten dan is overstappen op infrarood verwarming een uitstekende keuze. Waar een reguliere cv-verwarming werkt op basis van gas, werkt een infrarood verwarming op basis van elektriciteit.

Door minder gas te gebruiken kun je flink besparen op je energierekening. Heb je zonnepanelen? Dan bespaar je al helemaal veel geld als je overstapt op een infrarood verwarming.

Bovendien hoef je ook geen dure ketel aan te schaffen en te onderhouden. Naast besparen op energiekosten, heeft een infrarood verwarming nog meer voordelen. Vandaag gaan we specifiek in op de voordelen van een infrarood verwarming in de badkamer.

Een infrarood verwarming is zeer geschikt voor de badkamer

Laten we ten eerste eens ingaan op de vraag of een infrarood verwarming wel geschikt is voor de badkamer. Het antwoord hierop is volmondig ja.

Waar een cv-verwarming middels de radiatoren de lucht verwarmt, verwarmt een infrarood verwarming jou direct. Ook het water en de muren worden verwarmd met een infrarood verwarming badkamer.

Doordat jij direct wordt verwarmd in plaats van de lucht, is een infrarood verwarming zeer efficiënt. Bovendien blijft de lucht in de badkamer een stuk schoner en frisser waardoor je lekker fit blijft.

Je hebt dus geen last meer van een benauwd gevoel in de badkamer met een infrarood verwarming.

Installeer op elke gewenste plek een infrarood verwarming

Een infrarood verwarming verwarmt jou en de ruimte door middel van infrarood panelen. Deze panelen kunnen op de door jou gekozen plek worden geïnstalleerd.

Heb je een kleinere badkamer, dan volstaat vaak al een standaard infrarood paneel van 750 watt. Dit paneel is zeer compact van formaat waardoor hij niet in de weg staat.

Als je een grotere badkamer hebt is het wellicht noodzakelijk om een tweede infrarood paneel te installeren.

Dit is echter afhankelijk van hoe behaaglijk het in de badkamer is. Ook kan de mate van isolatie en vocht een invloed hebben op de hoeveelheid panelen die er nodig zijn om de ruimte te verwarmen.

Een infrarood verwarming is aangenaam stil en zorgt voor een moderne uitstraling

Een ander voordeel van een infrarood verwarming is het feit dat deze aangenaam stil is. Wanneer je een cv-verwarming bent gewend heb je vast en zeker weleens geluid uit de radiatoren horen komen.

Vaak komt dit door luchtbelletjes in de leidingen. Bovendien maakt ook de warmtepomp vaak een irritant geluid. Met een infrarood verwarming zijn deze geluiden verleden tijd. De infrarood panelen zijn namelijk muisstil.

Bovendien past een infrarood verwarming uitstekend in een modern interieur. De panelen zijn namelijk zeer dun en zelfs te verkrijgen met een glasplaat of een passende kleur. Hierdoor werk je de panelen dus mooi weg. Tenslotte heb je ook geen last meer van zichtbare kabels.

Vorig artikel Inbouwkraan of opbouwkraan: gemak of stijl in de badkamer
Volgend artikel Redenen om te kiezen voor een inloopdouche

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden