Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE

Retourneren & Ruilen

Wat moet ik doen als ik iets wil terugsturen?

Wil je iets terugsturen? Doe dat bij de shop waar je jouw product hebt gekocht. Jammer genoeg kun je het niet naar ons, thatlyfestyle.com, sturen.

Wij zijn een soort verzamelplek van producten uit verschillende webshops. Dus, we hebben zelf niks in een magazijn liggen. Als je iets wilt terugsturen, ga dan naar de shop waar je het hebt gekocht.

Hoeveel tijd heb ik om iets terug te sturen?

Officieel heb je 14 dagen om zonder reden iets terug te sturen. Maar sommige bedrijven geven je zelfs 100 dagen! Check even bij de shop waar je gekocht hebt hoe lang je precies hebt.

Kost terugsturen geld?

Dat ligt aan de winkel. Soms is het gratis, soms niet. Als ze kosten rekenen, moeten ze dat wel duidelijk zeggen. Kijk altijd even bij hun retourinfo, vaak te vinden onderaan hun site.

Waar moet ik het naartoe sturen?

Dat is verschillend. Vraag het even na bij de winkel waar je hebt besteld voordat je iets terugstuurt.

Help! Ik weet niet meer waar ik het gekocht heb.

Geen paniek! Check even:

  • Het pakketje zelf, daar staat vaak een adres op.
  • Je e-mails, misschien vind je een bevestiging.
  • Je bankafschrift, daar staat bij wie je hebt betaald.

Mijn geld is nog niet terug!

Na een retour moet een winkel je geld snel teruggeven. Als dat te lang duurt, bel eerst de winkel waar je het hebt gekocht. Kom je er niet uit? Dan kan de ACM ConsuWijzer je tips geven.

Kan ik iets ruilen?

De meeste winkels vragen je om eerst terug te sturen en dan opnieuw te bestellen. Maar dit verschilt, dus check het even daar.