Doorgaan naar inhoud
grote schoonmaak tips

Tijd voor een grote schoonmaak! Hoe ga je te werk?

Eens in de zoveel tijd moet het weer eens gebeuren: de grote schoonmaak in huis. Niet de favoriete taak van veel mensen, maar het is toch belangrijk om te doen. Het kan nogal een grote uitdaging lijken, maar we gaan je op weg helpen! Wat mag je niet vergeten tijdens een grote schoonmaak? Lees er hier meer over!

Inventariseren en inkopen gaan doen

Het heeft niet heel veel zin als je zomaar ergens begint met schoonmaken. Je kunt het beste als eerst inventariseren wat er precies gedaan moet worden en wat je hier allemaal voor nodig hebt. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, maar ook specifieke tools zoals een klein borsteltje of een goede dweil.

Tijdens de grote schoonmaak is het niet alleen tijd om schoon te maken, maar ook om eens goed op te ruimen. Bekijk per ruimte wat je moet opruimen en uitzoeken en wat je hiervoor nodig hebt.

Haal naast schoonmaakmiddelen ook mooie opbergboxen om alles netjes in op te bergen. De Hema opbergbox komt in verschillende formaten en is daarom ideaal voor elke ruimte.

Vergeet dit zeker niet!

 was draaien grote schoonmaak

Er zijn veel onderdelen in huis die vaak worden vergeten tijdens het schoonmaken of niet zo frequent schoongemaakt hoeven worden. Tijdens de grote schoonmaak slaan we niets over! Ook de wasmachine, vaatwasser en alle voegen worden meegenomen.

Maar er zijn ook genoeg andere dingen die we niet vaak doen. Dit is juist het moment om alle vloerkleden goed schoon te maken en buiten uit te hangen en ook je hoofdkussen wordt lekker fris in de was gedaan! Zo heb je na de grote schoonmaak echt alles in huis weer schoon en fris en kun je er weer een tijdje tegenaan!

Werk in de goede volgorde

Nu je alles in huis hebt om te beginnen, is het handig om in de goede volgorde te werken. Hiermee kun je het beste boven op zolder beginnen en zo je weg naar de benedenverdieping werken. Zo begin je op de plek waar de meeste spullen staan en creëer je hier weer ruimte.

Mocht je beneden iets tegenkomen wat naar zolder moet, weet je dat je dit meteen makkelijk en netjes kunt opbergen. Ook met het schoonmaken zelf is de volgorde belangrijk. Begin hierbij eerst met stoffen en neem daarna alles met een licht vochtige doek af. Pas hierna ga je stofzuigen en als laatste dweilen. Vergeet hierbij ook zeker bovenop de kast en alle plinten niet af te nemen!

Aanbevolen blogcategorie:

Volgend artikel Tips voor het reinigen van je tapijt

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden