Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
houten meubels modern interieur tips

Hoe verwerk je klassieke houten meubels in een modern interieur?

In de afgelopen jaren is de trend van het mixen en matchen steeds populairder geworden. Een van de meest interessante combinaties binnen deze rage is die van klassieke houten meubels in een modern interieur.

Door klassiek oud en strak nieuw met elkaar te combineren, creëer je een unieke en persoonlijke uitstraling in je woning. In dit artikel bespreken we hoe je verschillende klassieke houten meubels kunt verwerken in een modern interieur.

Houten eettafel

Een theatrale houten eettafel is een prachtig meubelstuk dat vaak centraal staat in de eetkamer. Om deze tafel goed te laten passen in een modern interieur, kun je ervoor kiezen om het te combineren met strakke en minimalistische stoelen. Hierdoor creëer je een interessant contrast tussen oud en nieuw.

Daarnaast kun je de tafel ook combineren met moderne accessoires, zoals een strakke lamp of een minimalistisch tafelkleed. Op deze manier geef je de klassieke houten eettafel een eigentijdse uitstraling.

Houten bedden

Een houten bed is een tijdloos meubelstuk dat vrijwel perfect past in zowel klassieke als moderne interieurs. Om een houten bed goed te kunnen verwerken in een modern interieur, kun je ervoor kiezen om het te combineren met een strak en neutraal beddengoed.

Kies bijvoorbeeld voor een wit dekbedovertrek en grijze kussens om het bed een eigentijdse uitstraling te geven. Daarnaast kun je houten bedden ook combineren met moderne nachtkastjes en lampen. Op deze manier creëer je een harmonieus geheel tussen het klassieke houten bed en de moderne inrichting van de slaapkamer.

Houten kasten

klassieke houten kast modern interieur

Om aan het moderne interieur een warme en gezellige sfeer toe te voegen, kunnen klassieke houten kasten je redder in nood zijn! Om deze kasten echt goed tot hun recht te laten komen, is het belangrijk om ze te combineren met een aantal strakke en moderne accessoires.

Kies bijvoorbeeld voor minimalistische handgrepen en een strakke indeling van de kast. Daarnaast kun je de kasten combineren met een aantal moderne kunstwerken of een handvol decoratieve items om het geheel een eigentijdse uitstraling te geven. Op deze manier creëer je een interessant contrast tussen oud en nieuw in je woning.

Houten salontafel

Ook een klassieke houten salontafel kan een echte eyecatcher zijn in een modern interieur. Om zo een tafel goed tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om hem te combineren met strakke en moderne zitmeubels. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistische bank en moderne bijzettafels om het geheel mooi in balans te houden.

Daarnaast kun je de houten salontafel ook combineren met een aantal moderne accessoires, zoals een strak vloerkleed of een minimalistische vaas. Op deze manier creëer je een harmonieus geheel tussen de klassieke houten salontafel en de modernere inrichting van de woonkamer zelf.

Vorig artikel Ontdek de charme van landelijke tegelvloeren met Castle Stones en Keramische Tegels
Volgend artikel Zo kan jij huis luxe inrichten

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden