Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
interieur nieuwe look

Deze kleine veranderingen in je interieur geven je woning een nieuwe look terwijl ze tegelijkertijd functioneel zijn

Ben je van plan om je interieur een nieuwe look te geven, maar wil je tegelijkertijd niet veel geld uitgeven? Heb je bovendien ook geen zin in gedoe en een grote renovatie? Vaak heb je niet veel nodig om je interieur een nieuwe look te geven, want ook met kleine veranderingen kun je al veel bewerkstelligen. 

Nieuwe plinten plaatsen

Met nieuwe mdf plinten krijgt je interieur direct een heel ander uiterlijk. Misschien verwacht je het nu nog niet, maar het zal jezelf en mensen in je omgeving, na de plaatsing, direct opvallen dat er iets is veranderd.

Plinten zijn bovendien ook functioneel. Ze beschermen de muur namelijk en tegelijkertijd bieden ze ook geluidsisolatie. Voetstappen worden bijvoorbeeld minder gehorig dankzij plinten. 

Een vloerkleed 

Ook met een vloerkleed geef je je woning gemakkelijk een nieuwe look. Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende vloerkleden. Je kunt bijvoorbeeld voor een standaard vloerkleed gaan. Die kleden zijn over het algemeen relatief goedkoop, maar ze zijn wel wat minder uniek. Je kunt uniek uit de hoek komen met een Perzisch tapijt. 

Een echt Perzisch tapijt is wel wat prijzig, maar tegelijkertijd ook duurzaam. Bovendien brengt een Perzisch tapijt een verhaal met zich mee en meestal behouden de tapijten hun waarde. 

Daarnaast is een vloerkleed, of Perzisch tapijt, ook functioneel. Lang niet iedereen heeft vloerverwarming in zijn woning en in de winter heb je dan ook al snel last van koude voeten.

Gelukkig zorgt een vloerkleed voor warme voeten, zodat je zonder fysieke ongemakken je favoriete film of serie kunt kijken. Ook vocht op de vloer kan worden tegengegaan met een mooi vloerkleed. 

Een schilderij

schilderij interieur nieuwe look

Je muren dragen natuurlijk voor een groot deel bij aan de algehele interieurstijl. Niet alleen de kleur van de muren, maar natuurlijk ook hetgeen wat je ophangt. Veel mensen gaan voor foto’s of posters.

Maar als je echt een andere schwung aan je interieur wilt geven, dan is het een goed idee om een schilderij aan de muur te hangen. Natuurlijk heb je de keuze uit verschillende schilderijen.

Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van de natuur en haal je daarom graag groen in huis? Dan creëer je een natuurlijke uitstraling met een mooi landschapschilderij. Als je een ouderwets schilderij koopt, dan breng je ook nog eens een verhaal naar je huis en dat is natuurlijk ook bijzonder. 

Boekenkast

Laat de intellectuele kant van jezelf zien en plaats een boekenkast in je woonkamer. Een boekenkast ziet er stijlvol uit. Vrijwel alle boeken hebben een andere kleur, dus op die manier krijg je een heel interessant kleurenpalet.

Natuurlijk is het ook praktisch, want dan kun je altijd even snel door je favoriete boeken bladeren wanneer je in de kamer zit. 

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Een urn als sieraad in huis
Volgend artikel Veelgemaakte interieurfouten

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden