Doorgaan naar inhoud
juiste onderstel boomstamtafel

Ontdek de Boomstamtafel Onderstellen voor Stijl en Functionaliteit

Bij het kiezen van een boomstamtafel is het onderstel net zo belangrijk als het tafelblad zelf. Het juiste onderstel kan niet alleen de uitstraling verbeteren, maar ook zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid.

De mogelijkheden van metalen onderstellen voor een boomstamtafelblad

Uiteraard blijft smaak iets persoonlijks maar graag vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden voor een maatwerk tafel onderstel voor deze tafels. Hier zijn enkele verschillende soorten tafelonderstellen die perfect passen bij het prachtige karakter van boomstamtafels.

1. Metalen Kruisvoet of dubbel X matrix onderstel

Een populaire keuze voor moderne maar ook industriële interieurs is het metalen kruisvoet onderstel of wel X poot onderstel. Deze eigentijdse metalen onderstellen hebben vaak slanke, strakke vormen die mooi contrasteren met de vorm van het boomstamblad. Ze bieden niet extreem goede stabiliteit, maar voegen ook een vleugje industriële stijl toe aan de ruimte.

2. Haarspeld poot Onderstel of hairpin tafelpoten

Voor een meer minimalistische en eigentijdse uitstraling zijn haarspeldpoten een uitstekende keuze. Deze dunne, gebogen poten bieden voldoende ondersteuning zonder de visuele impact van het tafelblad te verminderen. Haarspeldpoten passen goed bij zowel moderne als retro-geïnspireerde interieurs. Let wel op dat het gewicht van het tafelblad erg belangrijk is bij een tafel met hairpin poten. Deze tafelpoten kunnen wat minder gewicht aan dan een tafel met twee stalen x poten. 

3. Boomstam hout onderstel

Een bijzondere keuze is het gebruik van een onderstel dat doet denken aan een boomstam. Deze tafelpoten zijn identiek aan het tafelblad met de vormen van een stam. Hierbij fungeren de takken van de boom als poten. Hierdoor lijkt de tafel nog meer een naadloos onderdeel van de natuur.

4. X-frame Onderstel:

Voor een klassieke en tijdloze uitstraling is het X-frame onderstel een populaire keuze. Dit ontwerp biedt erg veel stabiliteit aan de tafel. Het X-frame past goed bij zowel traditionele als eigentijdse moderne interieurs.

5. V-vormig Onderstel:

Een eigentijdse en visueel interessante keuze is het V-vormige onderstel. Dit ontwerp biedt een modern tintje en zorgt voor enorm veel ruimte om de tafel. Een v vormig onderstel kan wat instabiel zijn bij een zwaar boomstam tafelblad. 

7. Gietijzeren Onderstel

Voor een robuuste en industriële uitstraling kan een gietijzeren onderstel de perfecte keuze zijn. Gietijzeren onderstellen bieden duurzaamheid en stabiliteit, en ze voegen een ruwe charme toe aan de tafel met een industrieel karakter. 

Bij het kiezen van een onderstel voor een boomstamtafel is het essentieel om rekening te houden met zowel esthetische voorkeuren als functionele behoeften. Het juiste onderstel kan de boomstamtafel transformeren tot een geheel andere uitstraling. Neem de tijd om te verkennen en ontdek het onderstel dat het beste past bij jouw unieke smaak en de sfeer van je huis.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Ontdek de Wereld van KastinKleur: Unieke Aanwinsten voor Ieder Interieur
Volgend artikel Jouw gids voor stijlvol wonen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden