Doorgaan naar inhoud
5 manieren om jute vloerkleden te gebruiken

5 manieren om jute vloerkleden te gebruiken

Ben jij op zoek naar manieren om jute vloerkleden in je hele interieur te verwerken? Deze vloerkleden zijn namelijk een geschikte keuze, en passen zowel bij een ‘kustachtig’ interieur als bij moderne en klassieke woningen. En ze zijn ook nog eens budgetvriendelijk, makkelijk schoon te houden en snel te leggen.

Hier zijn wat tips over hoe je een vloerkleed jute in je huis kunt gebruiken.

Meerdere vloerkleden gebruiken

Waarom zou je jezelf beperken tot slechts één jute vloerkleed als je er ook meerdere kunt gebruiken? Met een combinatie van verschillende jute vloerkleden (je kunt ze over elkaar leggen), kun je meer kleur en textuur in je interieur brengen.

Combineer bijvoorbeeld een rond vloerkleed jute met een ander rond vloerkleed die wat groter is. Bovendien lijkt je ruimte hierdoor groter. Het stapelen van jute vloerkleden is vooral effectief in woonkamers.

Kies voor kleurrijke patronen

Normaal gesproken zijn jute vloerkleden bruin van kleur, dat is de natuurlijke tint. Maar nu zijn er ook vloerkleden met leuke kleurrijke patronen.

Een jute vloerkleed met zo'n vrolijk patroon kan een geweldige keuze zijn, omdat je zo iets anders hebt dan de meeste mensen en je kamer dus persoonlijker kunt maken.

Een ander idee is om vloerkleden met toffe patronen aan de muur te hangen. Zo verander je een saaie muur in een echt kunstwerk.

Perfect voor drukke kamers

Jute vloerkleden zijn stevig en makkelijk schoon te houden, dus je kunt hiermee drukke kamers aankleden. Denk aan de keuken, woonkamer en gang.

Deze vloerkleden zijn misschien niet zo’n goed idee als je honden of katten in huis hebt. Ze kunnen namelijk niet zo goed geuren absorberen. Je kunt in dit geval kiezen voor sisal vloerkleden, want die kunnen daar beter tegen.

Gebruik jute voor meubels...

Vloerkleden van jute zijn echt stevig en gaan lang mee. Hierdoor kun je ze ook gebruiken voor meubels en bekleding. Vroeger maakte ze veel hangmatten en geweven schommels van deze stof.

Tegenwoordig kun je zelfs chique poefs en banken vinden die zijn gemaakt met jute. Jute is dus veelzijdig, waardoor je het in je hele huis kunt gebruiken.

… en andere decoraties

Jute vloerkleden zijn dus behoorlijk veelzijdig als het gaat om interieurdecoratie. Je kunt ze gebruiken voor gordijnen, kussens en zelfs om dingen op te bergen. Het leuke is dat je kunt spelen met de dikte van het materiaal.

Dikker jute is goed voor gordijnen die het zonlicht buiten houden, terwijl zachter jute perfect is als je wat licht binnen wilt laten. Bij kussens kun je beter kiezen voor stevig jute, zodat ze lekker lang meegaan. En wist je dat jute gordijnen niet verbleken in de zon?

Tot slot kun je jute ook gebruiken voor organizers en manden, zodat je je spullen netjes kunt opbergen. Hoe ga jij jute gebruiken?

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Plankdragers die passen bij je inrichting

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden