Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
kleurencombinaties interieur

Welke kleuren gaan goed samen in het interieur?

Het maken van kleurencombinaties is niet altijd even makkelijk. Dit geldt ook voor de kleuren in het interieur. Afwisseling van kleuren is belangrijk om jouw woning te laten leven. Wanneer je kiest voor een enkele kleur zul je merken dat de woning erg eentonig en enigszins saai oogt.

Maar welke kleuren kun je eigenlijk goed met elkaar combineren? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste verhouding vindt? Een gouden tafel goud kan bijvoorbeeld een hele mooie toevoeging zijn aan je woning, maar wanneer je ook kiest voor een gouden bank of stoel kan het al snel teveel goud worden.

Ditzelfde geldt ook voor andere kleuren zoals zilver en roze. In deze blog lees je meer over hoe je de juiste kleuren met elkaar kunt combineren.

Goud en donkerblauw

Tegenwoordig is goud een hele populaire kleur als het gaat om accessoires voor in een woning. In de meeste interieurwinkels vind je zelfs afdelingen die vol staan met gouden vazen en potjes. Goud is een hele geschikte kleur voor accessoires. Zo kan een gouden vaas ervoor zorgen dat jouw huiskamer een warme uitstraling krijgt.

Het is echter wel belangrijk dat goud wordt gecombineerd met een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld donkerblauw. Deze kleur gaat goed samen met goud. Donkerblauw zorgt ervoor dat er een bepaalde rust in de kamer aanwezig blijft.

Je kunt ervoor kiezen om de grotere oppervlaktes, zoals de muren, donkerblauw te maken met farrow and ball verf. Goud is vooral geschikt voor kleinere accessoires die niet te veel opvallen.

Zilver en roze

Zilver en roze interieurkleur

Wanneer je geen fan bent van goud is het ook mogelijk om te kiezen voor zilver. Goud en zilver zijn allebei namelijk zeer geschikte kleuren voor accessoires. Over het algemeen wordt zilver vaak gecombineerd met wat koelere en zachtere tinten, zoals bijvoorbeeld lichtroze.

Een goede combinatie een zilver dienblad met roze kaarsen of kussentjes. Wanneer je zilver en roze met elkaar combineert is het belangrijk dat je de juiste verhouding van beide kleuren aanhoudt. De grotere onderdelen van het interieur, zoals de bank en de tafels, kun je het beste neutraal en rustig houden.

Bruin en groen

Als je houdt van een industriële en donkere huiskamer zijn bruin en groen geschikte kleuren die je hiervoor kunt gebruiken. Bruin is een vrij neutrale kleur die je ook gerust kunt gebruiken voor banken en stoelen. Deze kleur zorgt namelijk voor een serene uitstraling en valt niet zo snel op.

Daarnaast zijn de meeste meubels gemaakt van hout en dit hout is vaak ook bruin. Een accentkleur die hier goed bij past is groen. Wat groene kussentjes op de bank of een groen schilderij zorgt voor de juiste verhouding van deze twee kleuren.

Vorig artikel Meditatie kamer inrichten
Volgend artikel Hoe kan de verlichting van je huis je welzijn beïnvloeden?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden