Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
lente proof interieur tips

Een lente proof interieur: 3 slimme tips om je interieur klaar te maken voor dit seizoen

Spring is in The Air! De lente staat voor de deur en we kunnen niet wachten op de eerste prille zonovergoten dagen. Tijd om je interieur weer helemaal lenteproef te maken. Maar hoe? Dat lees je hier.

Begin met een lente schoonmaak

Voordat je aan de slag gaat met decoreren is het belangrijk met een schone lei te beginnen. Dit betekent; weg met alle winter decoratie en ga los met de poetsdoek. Wees streng voor jezelf en bedenk van welke spullen je écht gelukkig wordt.

Als je het niet meer aanstaat, is het ook niet nodig de spullen weer op te slaan op zolder. Groepeer de spullen die, terug mogen naar zolder, bij het vuilnis mogen of naar de kringloop winkel gebracht mogen worden. Hierdoor houd je het overzichtelijk voor jezelf.

Lente pallet - gebruik de juiste kleuren

Tijd om de donkere kleuren in het interieur te vervangen door zomerse kleuren. Denk aan wit, beige en lichte pastelkleuren. We snappen dat je niet direct tijd en zin hebt om een hele kamer opnieuw te sausen.

Toch kun je met accessoires, gordijnen, wandkunst, kussens of een ander dekbedovertrek in de slaapkamer de kamer snel een lichtere uitstraling geven. Toch aan de slag met verf? Geef de achterwand (of kies een wand waar het minste licht op komt) een andere kleur dan de rest om meer dynamiek te creëren. 

Bloemen - Een symbool van de lente

interieur lente inrichten

Een symbool van de lente; Bloemen! Echte lentebloeiers zoals narcissen, blauwe druiven, tulpen en hyacinten brengen meteen het lentegevoel in huis. Je kunt kiezen voor verse bloemen op de vaas of bollen in een pot. Deze laatsten blijven vaak langer staan, zodat je ze niet telkens hoeft te vervangen. Zo kun je langer genieten van het lentegevoel in huis.

Materialen uit de natuur

Ook materiaal speelt een belangrijke rol in het creëren van een lente proof interieur. Riet, hout, katoen en juten, zijn onder andere mooie materialen die je dit seizoen veel terug zult zien. Deze lichte natuurlijke materialen passen perfect bij de lente. Zorg dat je een paar van deze items in huis hebt! 

Extra tip: Bezoek de Blogwebsite Nextwonen

Op zoek naar meer leuke stijl en interieur tips om je huidige interieur een upgrade te geven? Op Nextwonen vind je veel woon en tuininspiratie zodat jouw huis weer helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. 

Vorig artikel Het geheim achter duurzame en onderhoudsarme garagedeuren
Volgend artikel De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte garagedeur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden