Doorgaan naar inhoud
ruimte besparen in huis 5 tips

Ruimte besparen in huis? 5 tips!

Heb je te weinig plek voor al je spullen? Dan is het tijd om slim ruimte te besparen! Je hoeft daarvoor ook echt niet in te leveren op een mooi interieur.

Wil je het echt groots aanpakken en je hele woning opnieuw indelen? Je zou dan ook kunnen kiezen voor een woningontruiming om een geheel nieuwe, frisse start te maken (vooral handig als je ook wat verbouwingen of renovaties gaat uitvoeren). Hier zijn 5 tips om ruimte te besparen!

Kies voor ronde bijzettafels

Een grote salontafel neemt vaak veel plek in en heeft weinig opbergruimte. Een handig alternatief zijn ronde bijzettafels. Deze tafeltjes schuif je makkelijk uit elkaar als je ze nodig hebt en weer in elkaar als je ze niet gebruikt. Ze nemen minder ruimte in en zijn heel veelzijdig. Je kunt ze zelfs gebruiken als poef of voetenbankje, zo heb je één meubelstuk met meerdere functies.

Profiteer van een handige wasmachinekast

Een wasmachine en droger zijn vaak groot en vallen op in je huis, wat soms niet mooi staat. Een wasmachinekast is een mooie oplossing hiervoor. Deze kast zorgt ervoor dat je wasmachine netjes past in je interieur en je krijgt er extra opbergruimte bij, met kastjes boven en onder de wasmachine.

Een ander voordeel is dat je niet meer hoeft te bukken, omdat de wasmachine op een handige hoogte gezet kan worden.

Gebruik je muren

In een kleine woning is het essentieel om je beschikbare ruimte optimaal te benutten. Maak daarom gebruik van je muren om ruimte te besparen. Plaats bijvoorbeeld wandrekken in de keuken en voeg wandplanken toe in de woonkamer. Ook het ophangen van je tv aan de muur in plaats van een grote tv-meubel kan veel ruimte besparen.

Kies voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn ideaal voor het besparen van ruimte. Denk aan een slaapbank of een uitklapbare tafel, maar er zijn ook steeds meer creatieve oplossingen beschikbaar, zoals multifunctionele poefs die dienen als opbergruimte, zitplek en tafel. Deze meubelstukken zijn onmisbaar bij het inrichten van kleine ruimtes.

Installeer schuifdeuren

Gewone deuren nemen vaak veel ruimte in beslag, omdat ze open en dicht moeten kunnen zwaaien. Schuifdeuren bieden hier een slimme oplossing, omdat ze geen draairuimte nodig hebben. Daarnaast creëer je extra ruimte in je woning door te kiezen voor schuifdeuren.

Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en ruimtebesparend. Als je handig bent, kun je ze zelf installeren, maar voor ingebouwde schuifdeuren is het raadzaam een professional in te schakelen.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Waarom een kamer een kroonluchter nodig heeft
Volgend artikel Alles wat je moet weten over een essentialistisch interieur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden