Doorgaan naar inhoud
sfeervolle verlichting voor fantastisch huis

Spelen met verlichting: vijf toffe verlichtingsideeën

Heb jij een fantastisch huis, maar heb je het gevoel dat er net een beetje sfeer mist? Verlichting is de ideale manier om de sfeer bij jou in huis te verbeteren. Geen kaas gegeten van verlichting? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Naast de standaard plafondlampen voor het praktische licht, kun je de sfeer in huis een boost geven met deze vijf verlichtingsmogelijkheden.

Trimless inbouwspots

Trimless inbouwspots zijn spots die ingebouwd worden in de muur of het plafond, waardoor het lijkt alsof het licht als het ware uit de muur komt. Ze worden de laatste jaren steeds populairder en lenen zich uitstekend voor een modern ingerichte ruimte. Trimless inbouwspots zijn bijvoorbeeld ideaal als leeslampje bij je bed.

Werk met een app

Tegenwoordig zijn er een hoop lampen te koop die je kunt koppelen aan een app. Ontzettend handig! Niet alleen kun je met de app de lamp aan en uit zetten (ideaal als je liever lui dan moe bent), je kunt met de app vaak ook een dimfunctie of de kleur van het licht regelen.

Een dimfunctie op je lamp is ideaal om de sfeer zelf te kunnen controleren. Wil je praktisch licht om te kunnen werken? Dan mag het licht best fel en helder zijn. Wil je wat meer sfeer creëren voor een gezellige avond? Dan kan je het licht een beetje dimmen.

De sterrenhemel

Met een sterrenhemel lamp kun je een sterrenhemel of andere patronen projecteren op je muur of plafond. Ontzettend gezellig voor een feestje of als je even lekker wilt ontspannen in bed.

Veel sterrenhemel lampen veranderen ook langzaam van kleur en laten de sterrenhemel boven jou ronddraaien. Daar word je ontzettend rustig van! Ook een leuk cadeau voor op de kamers van tieners of studenten.

Kleur

Speel met de kleur van het licht. Warme kleuren licht (kleuren in het rood-gele spectrum) maken de ruimte gezelliger en knusser, koude kleuren licht (kleuren als wit, blauw, groenachtig) geven een stijlvolle uitstraling. Je kunt de kleur van het licht regelen met een lampje gekoppeld aan een app, een gekleurd peertje of een gekleurde lampenkap.

Vuur

Tot slot: ga terug naar de basis en verlicht je ruimte met een vuurtje. Een open haard of houtkachel is natuurlijk ontzettend gezellig. Heb je die niet? Sla eens een paar mooie kaarsen in en verspreid ze door je woon- of slaapkamer voor een instant gezellige sfeer.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Een minimalistisch interieur creëer je zo
Volgend artikel Een stijlvol interieur creëren in je huurwoning

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden