Doorgaan naar inhoud
trendy comfortabele relaxbanken trends

Trendy en comfortabel: de laatste trends in relaxbanken

Ben je steeds meer aan het overwegen om je interieur een keer in een nieuw jasje te steken? Bijvoorbeeld omdat je al precies weet wat de indeling van je nieuwe woning gaat worden?

Omdat je je huidige woning grondig gaat verbouwen, waardoor de woonkamer ineens veel ruimer wordt? Of omdat je na vele jaren woonplezier eens iets totaal anders wilt? In alle gevallen is het een slim idee om een nieuwe en een mooie relaxbank in huis te halen.

Waar je zoal op kunt letten op het moment dat je een nieuwe zitbank uitzoekt, lees je in dit blog.

Verdiep je goed in het aanbod aan stoffen voor de bank

De bank bepaalt natuurlijk voor een erg groot deel de uitstraling van de ruimte. Het neemt immers ook aardig wat ruimte in beslag. Daarom is het uitzoeken van de juiste soort stof van de bank enorm belangrijk.

Zorg er altijd voor dat je een geïmpregneerde zitbank in huis haalt, zodat vlekken (die in de loop van de tijd ontstaan) makkelijk te reinigen zijn. Van ribstof tot aan leer, het aanbod aan stoffen is gelukkig gigantisch.

Een echte eyecatcher: een bank in een opvallende kleur

Want op het moment dat je de stof uitzoekt voor de bank, heb je ook gelijk de keuze uit enorm veel kleuren. Maak je van je nieuwe zitbank maar al te graag een ware eyecatcher? Probeer dan op zoek te gaan naar een bank in een opvallende kleur.

Tinten zoals beige, donkergroen en donkerrood zijn voorbeelden van erg geliefde keuzes op dit moment. Met de juiste styling in de vorm van geweldige sierkussens zorg je meteen voor een waanzinnig totaalplaatje. Zie je het al helemaal voor je?

Stem de stijl van de bank goed af op de door jou gewenste woonstijl

Een van de belangrijkste dingen, is het afstemmen van de juiste soort woonstijl. Door alle elementen in de ruimte in hetzelfde kleurenpalet en dezelfde soort materialen terug te laten komen, zorg je voor veel meer eenheid en dus ook een stukje rust.

Dus ga je bijvoorbeeld voor een zitbank in een heerlijk aaibare teddystof? Probeer dit stofje dan ook terug te laten komen in de vorm van kussens in een stoel of een heerlijke poef bij de open haard.

Uiteraard kun je ook altijd werken met dezelfde soort kleuren in de ruimte, wat ook voor een sereen gevoel zorgt.

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Dé manieren om jouw interieur een upgrade te geven
Volgend artikel Het kleurenpalet van de lage landen: Een kijkje in het Nederlandse interieur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden