Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
tv meubel kiezen tips

Trendy TV-meubels: Hoe combineer je functionaliteit met stijl?

In bijna elke woonkamer staat 'ie daar: de televisie op een Tv-meubel. Maar hoe zorg je ervoor dat dit meubelstuk niet alleen je televisie op de juiste hoogte houdt, maar ook een stijlvolle toevoeging is aan je interieur? Er zijn verschillende opties mogelijk.

Of je nu valt voor de warme uitstraling van houten TV meubels of de strakke, industriële stijl van een metalen TV meubel, met een paar simpele tips combineer je moeiteloos je Tv-meubel met je tv én je interieur!

Uitkiezen van een Tv-meubel

Ben je op zoek naar een (nieuwe) Tv-meubel voor je tv? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo heb je de keuze uit een Tv-meubels van kunststof, metaal en hout. Houten TV meubels bieden een klassieke, warme look die in vrijwel elk interieur past.

Het natuurlijke van hout brengt leven en warmte in je kamer, terwijl de variëteit aan houtsoorten en afwerkingen het makkelijk maakt om een uniek meubelstuk te vinden dat perfect bij je past interieur past. Aan de andere kant, metalen TV meubels bieden een strakke en moderne uitstraling.

Ze zijn perfect voor de liefhebber van minimalistische of industriële interieurs. Een metalen TV meubel is daarnaast zeer robuust en heeft een lange levensduur.

Slimme opbergoplossing

Een Tv-meubel moet meer zijn dan alleen een plek voor je televisie. Zowel houten TV meubels als metalen TV meubels kunnen slimme opbergoplossingen bieden. Denk aan lades, planken of niet opvallende compartimenten voor al je elektronica, zoals spelconsoles, audioapparatuur, en natuurlijk de eindeloze wirwar van kabels.

Het is niet standaard dat een Tv-meubel komt met deze praktische zaken. Het is dan ook een goed om te kijken voor een ontwerp dat zowel praktisch is in gebruik als aantrekkelijk in je woonruimte!

Hoe kan ik een Tv-meubel afstemmen op mijn interieur?

Tv-meubel afstemmen interieur

Het afstemmen van je TV-meubel op je interieur kan een uitdaging zijn. Houten TV meubels kunnen vaak moeiteloos worden geïntegreerd in diverse interieurstijlen. Door met contrasten te spelen door bijvoorbeeld een donker houten meubel in een licht interieur te plaatsen kom je al een heel eind. Of ga voor een houtsoort die aansluit bij andere elementen in de ruimte voor een meer uniforme look.

Een metalen TV meubel aan de andere kant, biedt een kans om een moderne twist aan je interieur te geven. De industriële look kan een contrast vormen in een anders traditioneel ingerichte ruimte. Met deze tips in je achterhoofd wordt het kiezen voor een TV-meubel eenvoudiger!

Vorig artikel Meer licht op zolder met deze tips
Volgend artikel Jouw Gids naar het Perfecte Dressoir: Een Stappenplan

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden