Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
urnsieraad aandenken uitvaarland

Een urn als sieraad in huis

Wanneer een dierbare overlijdt, is het belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen en de herinneringen aan die persoon levend te houden. Veel mensen kiezen ervoor om de as van hun geliefde te bewaren in een urn.

Maar wist je dat er tegenwoordig ook urnen zijn die niet alleen dienen als herdenkingsobject, maar ook als prachtig sieraad in huis? In dit artikel ontdek je meer over het gebruik van een urn als sieraad en hoe het kan bijdragen aan het behouden van mooie herinneringen.

Een uniek aandenken

Traditionele urnen worden vaak geplaatst op een speciale plek, zoals een graf of op een gedenkplek thuis. Maar steeds vaker kiezen mensen ervoor om de as van hun dierbare dichtbij zich te dragen door middel van een urnsieraad.

Een urnsieraad is meestal klein en subtiel, ontworpen om discreet gedragen te worden als kettinghanger, armband of ring. Hierdoor kun je jouw geliefde altijd dicht bij je dragen en krijgt het aandenken een persoonlijke betekenis.

Verschillende stijlen en materialen

Urnsieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zodat er voor iedereen iets passends te vinden is. Zo zijn er klassieke ontwerpen met symbolische elementen zoals hartjes of engeltjes, maar ook moderne en minimalistische ontwerpen voor wie van een strakke look houdt.

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen zoals zilver, goud, roestvrij staal of zelfs glas. Het is belangrijk om een urnsieraad te kiezen dat past bij jouw persoonlijke stijl en de herinneringen die je wilt koesteren. Neem een een kijkje bij de urnen van Uitvaarland.nl.

Het vullen van een urnsieraad

urnsieraad vullen

Het vullen van een urnsieraad kan op verschillende manieren gebeuren. Vaak wordt er een klein compartiment aan de binnenkant van het sieraad geplaatst waarin een symbolische hoeveelheid as kan worden bewaard. Dit compartiment wordt vervolgens veilig afgesloten, zodat de as niet verloren kan gaan.

Sommige urnsieraden hebben ook de mogelijkheid om een haarlok of ander persoonlijk item toe te voegen, waardoor het nog meer eigen karakter krijgt.

Een intiem aandenken in huis

Naast het dragen van een urnsieraad is het ook mogelijk om deze prachtige objecten op subtiele wijze in huis te integreren. Er zijn bijvoorbeeld speciale displayboxen verkrijgbaar waarin je het sieraad kunt plaatsen als decoratief element.

Deze boxen zijn vaak ontworpen met oog voor detail en kunnen eenvoudig worden gepersonaliseerd met foto's of andere herinneringen aan de overledene.

Een blijvende herinnering

Een urn als sieraad in huis biedt niet alleen troost en steun, maar ook een blijvende herinnering aan je dierbare. Door het dragen van een urnsieraad of het plaatsen ervan in huis, houd je de herinneringen levend en voel je de aanwezigheid van jouw geliefde op een bijzondere manier.

Het is een manier om te rouwen, maar tegelijkertijd ook om te vieren wat die persoon voor jou heeft betekend.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Welke Hanglamp Boven Eettafel? Vind Jouw Perfecte Match!
Volgend artikel Deze kleine veranderingen in je interieur geven je woning een nieuwe look terwijl ze tegelijkertijd functioneel zijn

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden