Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
veelgemaakte interieurfouten

Veelgemaakte interieurfouten

Het klinkt wellicht gemakkelijk: het vormgeven van je interieur. Toch is dit voor veel mensen lastiger dan ze aanvankelijk dachten. Om die reden zijn er ook experts die zich met interieurinrichting bezighouden, want het is echt een vak. 

Veel aandacht aan je interieur besteden is zeer belangrijk voor de algemene sfeer in je woning en ook voor de mentale gezondheid. Want bepaalde keuzes zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een betere concentratie hebt, of creatiever na kunt denken. 

Sowieso is het verstandig om veelgemaakte interieurfouten te voorkomen. Maar wat zijn dan veelgemaakte interieurfouten? Dat lees je in dit artikel. 

Fout 1: geen harmonieus interieur 

Harmonie in je interieur is belangrijk en we zien helaas dat nog veel interieurstijlen niet aan dat principe voldoen. Zorg ervoor dat alle elementen in een interieur bij elkaar passen. Dat straalt eenheid, warmte en rust uit.

Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door gietvloeren in je woning te plaatsen. Gietvloeren zijn namelijk bestand tegen vocht en om die reden passen ze in alle ruimtes van je woning. 

Fout 2: lelijke snoeren in je huis

Vrijwel iedere woning is tegenwoordig voorzien van elektronica. Je hebt ongetwijfeld een grote televisie in de woonkamer, spelcomputers en verscheidene andere producten die je leven op deze aardbol wat leuker maken. 

Tegelijkertijd brengen al die elektronische apparaten ook een groot nadeel met zich mee: lelijke snoeren! Lelijke snoeren vloeken met een prachtige interieurstijl.

Om die reden is het belangrijk om de snoeren weg te werken. Daar zijn gelukkig speciale trucjes voor. Je kunt bijvoorbeeld een kabelbox gebruiken, de kabels samenbinden of de kabels onzichtbaar maken. 

Fout 3: geen persoonlijkheid

Je interieur zegt natuurlijk ook iets over je persoonlijkheid. Helaas zie je dat veel interieurs geen enkele persoonlijkheid uitstralen en dat is zonde. Iedereen is immers een uniek wezen en dit kan je ook laten zien door je interieur op een bepaalde manier vorm te geven.

Als je bijvoorbeeld een kleurrijk persoon bent, kun je het interieur van felle en uitdagende kleuren voorzien. Ben je echter een minimalist, dan kun je het interieur eenvoudig houden. Ben je dol op de natuur? Ga dan voor meer groen! 

Fout 4: veel spullen in het zicht

In onze welvarende samenleving worden dagelijks veel spullen geproduceerd. Veel producten zijn hartstikke nuttig, maar daarnaast zijn er ook spullen die je niet dagelijks nodig hebt, maar die toch in het zicht staan.

Spullen die je zelden gebruikt, kun je het beste opbergen in vakkenkasten of op zolder. Ze dragen immer niet bij aan een prachtige interieurstijl en je krijgt er ook een druk hoofd van.

Andere fouten

 fouten in interieur

Daarnaast zijn er nog verscheidene andere interieurfouten waar je aan kunt denken. Denk aan slechte verlichting, de verkeerde muurverf, slechte raamdecoratie, te weinig daglicht en ga zo maar verder. 

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Deze kleine veranderingen in je interieur geven je woning een nieuwe look terwijl ze tegelijkertijd functioneel zijn
Volgend artikel Ontdek de veelzijdige wandplanken van Goudmethout

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden