Doorgaan naar inhoud
waarom een pvc vloer voordelen tips

Waarom kiezen voor een pvc vloer?

Bij het overwegen van een nieuwe vloer voor je huis zijn er diverse cruciale overwegingen. Welk type vloer past het beste bij je wensen? Welke stijl en uitstraling spreekt je aan? Wat is je beschikbare budget? Overweeg je om de vloer zelf te leggen, of wil je dit liever overlaten aan een professional?

Een uitstekende optie is de installatie van een PVC-vloer, een uiterst populaire keuze vanwege zijn hoge kwaliteit en veelzijdigheid. Laten we de voordelen van een PVC-vloer voor je op een rij zetten.

Voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer (Polyvinylchloride) geniet populariteit vanwege de diverse voordelen die het met zich meebrengt. Allereerst staat PVC bekend om zijn duurzaamheid. Dit materiaal is bijzonder robuust en weerstaat slijtage, krassen en deuken.

Een hoogwaardige PVC-vloer gaat vele jaren mee zonder intensief onderhoud. Bovendien zijn PVC-vloeren waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals keukens, badkamers en wasruimtes. Een ander voordeel is het gemak waarmee PVC-vloeren te onderhouden zijn.

Extra voordelen in één overzicht

Als je op zoek bent naar een vloer die een rustige sfeer in je huis bevordert, dan is een PVC-vloer ook een uitstekende keuze. Deze vloeren hebben van nature geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor ze geluid dempen en de ruimte waarin ze gelegd zijn, stiller maken.

Bovendien zijn PVC-vloeren verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, zodat je zeker een optie vindt die bij je interieur past.

Verschillende soorten PVC-vloeren

Er zijn verschillende typen PVC-vloeren beschikbaar:

  1. Plak-PVC: Deze wordt direct op de ondervloer gelijmd.
  2. PVC-click: Deze vloeren hebben een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn zonder het gebruik van lijm.
  3. PVC-tegels: Deze tegels bootsen de uitstraling van traditionele tegels na en kunnen in verschillende patronen gelegd worden.
  4. PVC-stroken: Deze lijken sterk op houten planken en creëren een houtachtige uitstraling.

Zelf leggen of professionals inschakelen?

Het leggen van een PVC-vloer is over het algemeen een haalbare taak voor doe-het-zelvers. Als alternatief kun je ook overwegen om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, zoals New Brand PVC & Gietvloeren.

Deze professionals staan klaar om de klus voor je te klaren. Hierdoor bespaar je tijd en moeite, terwijl je er zeker van kunt zijn dat de vloer perfect wordt geïnstalleerd.

Vorig artikel Historische Bouwelementen Hergebruiken in Decor

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden