Doorgaan naar inhoud
woon en interieurtrends 2024

Vier woontrends in 2024

Ben jij van plan om in 2024 te verhuizen of je interieur eens een upgrade te geven? Het kan moeilijk zijn om woonkamer inspiratie of badkamer inspiratie te vinden die echt past bij wat jij voor ogen hebt. Dit zijn de woontrends in 2024.

Duurzaam

Alles wordt duurzamer, ook ons wonen. Je verbouwing of herinrichting moet zo duurzaam mogelijk verlopen. Koop lokale producten van goede kwaliteit die lang meegaan. Als je houten spullen koopt, controleer dan of ze een FSC-keurmerk hebben.

Een goed voorbeeld van een duurzame vloer is bijvoorbeeld een PVC-vloer. Dit type vloer gaat ontzettend lang mee en is kras- en deukbestendig. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei dessins, ideaal bijvoorbeeld voor een badkamer marmerlook.

Groen

Het hoeft niet alleen duurzaam te zijn, het mag er ook groen uitzien. Wonen in 2024 mag best evolueren tot een urban jungle. Tegenwoordig bestaan er veel initiatieven voor afgedankte planten. Zo kun je iemand anders zijn plant voor een prikje overnemen in een zogenoemd plantenasiel of gewoon via internet.

Zet je hele huis lekker vol, maar let wel op dat je planten genoeg zon blijven vangen. Planten in huis zien er niet alleen gezellig uit, maar zorgen ook nog eens voor een betere gemoedstoestand en zuiveren de lucht van CO2, waardoor de lucht die je in huis inademt een stuk gezonder is.

Seventies

Sommige mensen zullen ervan gruwen, maar de seventies komen terug! Denk aan warme verzadigde kleuren in bekleding van meubels en foute printjes op de muren. Mix verschillende felle kleuren met geometrische prints en kies voor zachte bekleding op banken en stoelen.

Ronde vormen lenen zich uitstekend voor een seventies look in huis. De seventies zijn de tijd van de hippies, en het hoeft daarom allemaal niet zo netjes en strak te zijn. Een seventies huis mag een lekker eclectisch rommeltje van retro-spullen bij elkaar worden.

Afgeronde vormen

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel, bijzettafel of kast? Rechte hoeken zijn zó 2023. In 2024 is het helemaal trendy om meubels te kiezen met afgeronde hoeken. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling. Bovendien is het ideaal als je kleine kinderen hebt, omdat ze zich aan afgeronde hoeken minder snel kunnen bezeren.

Dus als je wilt dat jouw huis in 2024 helemaal bij de tijd is, kies dan voor duurzame materialen, veel groen, invloeden uit de jaren zeventig en meubels met afgeronde hoeken. Welke woontrend van 2024 past het beste bij jou?

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Een stijlvol interieur creëren in je huurwoning
Volgend artikel Tips voor goede en betaalbare meubels kopen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden