Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
woonkamer accessoires stijl

Met deze accessoires creëer je je eigen stijl voor de woonkamer

Bij het inrichten van de woonkamer gaat het niet alleen om de grote meubels. Natuurlijk is een bankstel een blikvanger. Datzelfde geldt voor een imposante buffetkast. Maar het gaat juist om de details waarmee je de ruimte net dat beetje eigen stijl geeft.

Met de juiste accessoires kun je je woonkamer inrichten naar jouw specifieke stijl. En het voordeel is ook dat je de stijl gemakkelijk kunt aanpassen, bijvoorbeeld als je eens een andere kleur wilt of als je de sfeer van je woonkamer wilt aanpassen aan de seizoenen.

Warme kleuren voor de winter

Als je het wisselen van de seizoenen wilt aangrijpen om je woonkamer een kleine make-over te geven, dan doe je dat met kleuren. Een mooi kleed in aardetinten of in bordeaux of donkerblauw past perfect bij de lange winteravonden die eraan gaan komen als de herfst zijn intrede doet.

Een mooie tafelloper over de salontafel geeft ook wat extra sfeer. Je bank kun je extra knus maken met een lekker warme plaid van lamswol of alpacawol en bijpassende kussens. Lekker om onder weg te kruipen als je een goed boek leest of naar je favoriete serie kijkt.

De lente vraagt om licht

Na een lange donkere winter worden de dagen vanaf eind januari weer langer. Jet ziet het eerst in de middag omdat het langer licht blijft. Een paar weken later wordt het ook ’s morgens zichtbaar dat de winter langzaam plaatsmaakt voor het voorjaar. Dat is het moment om je interieur aan te passen met lichte kleuren. Lichtgrijs, lichtblauw en andere pasteltinten passen daar prima bij.

Een vaas met voorjaarsbloemen op tafel maakt het plaatje compleet. Als je ook in de zomermaanden graag een plaid over je bank legt, dan kies je voor koele katoen met bijpassende katoenen kussens in lichte of vrolijke kleuren. Dit geeft gelijk weer een heel ander gezicht en het lijkt net alsof je een compleet nieuwe inrichting hebt.

Het fijne is dat je de accessoires jaren kunt gebruiken om van kleur en stijl te wisselen. Het is dus ook nog eens een investering waar je lang plezier van hebt.

Het terras zomer klaar maken

terras zomer klaar buitenkleed

Niet alleen de woonkamer vraagt om een metamorfose als het voorjaar zich aandient, je wilt dan ook je terras weer gezellig maken. Dat doe je met een vrolijk buiten kleed en kleurige kussens op je tuinmeubelen die je natuurlijk een schoonmaakbeurt hebt gegeven om de groene aanslag te verjagen.

Met een buitenkleed verklein je ook de kans dat er onkruid opkomt tussen je terrastegels want er komt immers geen licht bij. En als je een baby of peuter hebt dan kan die lekker buiten op de grond spelen zonder vies te worden of zijn knietjes te bezeren aan de tegels.

Zodra het ’s nachts niet meer vriest kunnen er weer kleurrijke eenjarige plantjes in de plantenbakken of de borders. Met een terrashaard maak je het al vroeg in het voorjaar aangenaam om lekker buiten te zitten als het droog wil blijven.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Ontdek de veelzijdige wandplanken van Goudmethout
Volgend artikel Dit zijn 4 redenen hoe een vloerkleed het verschil kan maken in je woning

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden