Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
professioneel kantoor schoonmaken

Hoe zorg je voor een schoon kantoor?

Er zitten verschillen in hoe je thuis schoonmaakt en hoe je dat op kantoor doet. Thuis zijn de stofzuiger en de wasmachine je belangrijkste hulpmiddelen. Op kantoor, waar het vaak gaat om het reinigen van grote oppervlakken, zijn vaak andere maatregelen nodig.

De meeste bedrijven werken samen met een schoonmaakbedrijf. Zij sturen dagelijks of om de andere dag een schoonmaker die het kantoor weer spik en span maakt.

Het is daarbij belangrijk om goede afspraken te maken over hoe het kantoor wordt schoongemaakt. Doorgaans wordt hier een speciaal schoonmaakplan opgesteld, waarin precies staat welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

Het reinigen van vloeren

Schone vloeren zijn heel belangrijk in een kantoor. Zeker als je er ook bezoekers of klanten van buiten ontvangt, maar ook voor het personeel is dat belangrijk. Niemand wil werken in een kamer waar een laag stof en vuil op de grond ligt. Professioneel schoonmaakpersoneel maakt doorgaans niet alleen gebruik van de stofzuiger om vloeren te reinigen.

Dit wordt steeds vaker gedaan met een stoomreiniger. Het gebruik van een professioneel stoomapparaat dat geschikt is voor grote oppervlakken. Dankzij een veel groter waterreservoir dan bij een stoomreiniger voor particulier gebruik kunnen meerdere kantoorruimtes of een grote kantoortuin in één keer worden gereinigd.

Regulier of incidenteel onderhoud

Een schoonmaakbedrijf maakt verschil tussen dagelijks en incidenteel onderhoud. Onder het dagelijks onderhoud valt het stofzuigen of stoom reinigen van vloeren, het afnemen van bureaus en het schoonmaken van toiletten. Daarnaast zijn er de werkzaamheden die incidenteel of met een grotere interval worden uitgevoerd.

Daarbij kun je denken aan het bovenop schoonmaken van kasten of een grondige schoonmaak van een keuken of kantine. Ramen zemen hoort daar ook bij, al zijn er ook bedrijven die dit uitbesteden aan een speciaal bedrijf dat ook de ramen buiten zeemt.

Bedenk dat een schoonmaker voldoende tijd moet hebben om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Veel bedrijven bezuinigen hierop waardoor het schoonmaakpersoneel voor een onmogelijke taak komt te staan.

Laat je informeren over professioneel schoonmaken

professioneel schoonmaken van een kantoor

Wil je de hygiëne op kantoor naar een hoger niveau tillen? Laat je dan adviseren door The Clean Experience. Zij hebben verstand van zaken als het gaat om het grondig en verantwoord schoonmaken van kantoren, winkels, praktijkruimtes, scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen.

Door gebruik te maken van professionele oplossingen voor het schoonmaken kun je een prettige en veilige werkomgeving garanderen voor iedereen. Als bedrijf ben je daarvoor verantwoordelijk. Zeker sinds de corona pandemie heeft hygiëne op de werkvloer extra aandacht. En feit is dat mensen met plezier naar hun werk gaan als ze weten dat het kantoor altijd netjes schoon is en dat ze achter een fris bureau plaats kunnen nemen.

Mensen werken immers niet alleen bij een bedrijf vanwege het aantrekkelijke salaris maar ook omdat om de fijne werkomgeving. Die draagt volgens onderzoek nadrukkelijk bij aan de prestaties van het personeel. En daarmee verdien je de investering in goed schoonmaakpersoneel en goede schoonmaakmachines weer terug.

Vorig artikel Folderhouders gebruiken voor alle magazines en folders in huis
Volgend artikel Waarom je het bedrijfspand door een specialist in wilt laten richten

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden