Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Perfectioneer de indeling van je keuken

Perfectioneer de indeling van je keuken

De keuken is een belangrijke plek in huis waar we lekker eten maken en fijne momenten delen.

Of je nu graag kookt of gewoon graag in de keuken bent, het is handig als de keuken goed is ingedeeld. Dat maakt het koken makkelijker en zorgt ervoor dat alles netjes opgeruimd blijft.

In dit artikel deelt Avery enkele tips over hoe je je keuken handig kunt indelen zodat alles soepel verloopt.

Begrijp de werkdriehoek

Het is goed om te begrijpen wat de "werkdriehoek" is. Dit is een handige manier om je keuken in te delen. Denk aan de koelkast, de gootsteen en het fornuis als de hoekpunten van een denkbeeldige driehoek.

Het idee is om deze plekken dicht bij elkaar te hebben, zodat je gemakkelijk heen en weer kunt bewegen terwijl je kookt. De koelkast is waar je je eten bewaart, dus het is handig om die dichtbij de ingang van de keuken te hebben.

De gootsteen is waar je afwast en dingen klaarmaakt, dus die moet tussen de koelkast en het fornuis in zitten. Het fornuis is waar je kookt, dus dat moet in de buurt van de gootsteen en de koelkast zijn, zodat je snel kunt werken.

De workflow

Het is belangrijk om na te denken over hoe je normaal gesproken in de keuken werkt voordat je de indeling plant. Bedenk welke dingen je vaak doet en waar je ze het beste kunt plaatsen om het koken gemakkelijker te maken.

Als je bijvoorbeeld vaak bakt, is het handig om de mixer, bakspullen en oven dichtbij elkaar te zetten, zodat je alles binnen handbereik hebt als je gaat bakken.

Kies voor handige opbergruimte

Een rommelige keuken kan het lastig maken om efficiënt te werken. Het is slim om te investeren in handige opbergruimte, zoals kasten die je naar buiten kunt trekken en diepe laden. Je kunt ook ​​kruiden etiketten ontwerpen om een goed overzicht te krijgen van welke kruiden er in welke potjes zitten.

Zo houd je je keuken netjes en kun je alles makkelijk vinden. Gebruik draaibare plateaus of uittrekbare planken in hoekkasten om de ruimte optimaal te benutten, want die plekken worden vaak niet goed gebruikt.

De indeling van de kasten optimaliseren

De kasten zijn superbelangrijk voor het opbergen van spullen in de keuken. Zet ze slim neer, zodat je de hoogte van je keuken goed benut. Stop spullen bij elkaar die je vaak samen gebruikt.

Zet potten en pannen bijvoorbeeld dichtbij het fornuis en zet borden en kopjes bij de vaatwasser, zodat je ze makkelijk kunt pakken als je de vaat doet. Denk er ook eens over na om open planken te gebruiken voor spullen die je vaak gebruikt en die er mooi uitzien, zoals keukengerei.

Met deze tips kun je de indeling van je keuken perfectioneren!

Vorig artikel Van Ontwerp tot Realisatie: De Magie van Keukenstudio
Volgend artikel Hoe vind je de perfecte keuken bij de rest van jouw interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden