Doorgaan naar inhoud
deuren ramen panelen spuiten tips

Adviezen voor eigen woningbezitters die hun deuren, ramen en panelen willen laten spuiten

Ben jij de trotse bezitter van een eigen woning? En ben je de huidige look van je deuren, ramen en panelen meer dan zat?

Wil je ze een nieuwe look geven zonder ze te vervangen? Dan is het laten spuiten van deuren en andere beweegbare objecten een goede oplossing. Hierdoor krijgen je gespoten panelen, deuren en andere beweegbare objecten (zoals ramen) een frisse uitstraling en kan je deze aanpassen aan de nieuwe inrichting van je huis.

In deze blog geven we je vijf tips waar je rekening mee moet houden als je deuren, ramen en panelen wilt laten spuiten.

Kies de kleur

Voordat je beslist om je deuren, ramen en panelen te laten spuiten moet je natuurlijk een kleur kiezen. Het kan handig zijn om kleurstalen op te vragen bij een professionele spuiterij. Hierdoor kan je zien hoe de kleur er op je deuren, ramen en panelen uit gaat zien en kan je de kleur ook vergelijken met de rest van je interieur. Kies voor een kleur die past bij de sfeer van het huis.

Kies een professionele spuiterij

Laat de klus uitvoeren door een professionele spuiterij. Een professioneel bedrijf kan je helpen bij het kiezen van een goede kleur en geeft vaak ook een garantie. Daarnaast zorgt een professionele spuiterij ervoor dat de deuren, ramen en panelen tot in de puntjes worden voorbereid en afgeplakt zodat het spuitwerk topkwaliteit is.

Verwijder de deuren, ramen en panelen

Het is even wat werk, maar haal de deuren, ramen en panelen van de scharnieren af en zorg dat je deze goed afplakt. Hierdoor heb je een grote oppervlakte om te spuiten en voorkom je dat er spuitnevel komt op plaatsen waar je het niet wilt.

Kies een goede verfsoort

Kies een goede verfsoort. Het is belangrijk om te kiezen voor professionele lakverf. Deze verfsoort zorgt voor een mooi en egaal resultaat. Daarnaast is het belangrijk om verschillende lagen aan te brengen waardoor de kleur beter dekt en de duurzaamheid toeneemt.

Laat de deuren, ramen en panelen drogen

Laat de deuren, ramen en panelen goed drogen. Het spuiten van de deuren, ramen en panelen is een nauwkeurige klus die tijd in beslag neemt. Zorg dat je na het spuiten deze uit de directe omgeving haalt en op een stofvrije plek laat drogen. Zo voorkom je dat er stof of vuil op de deuren, ramen en panelen komt en blijft het eindresultaat er beter uitzien.

Samenvattend

Wil je je deuren, ramen en panelen laten spuiten? Volg dan deze vijf tips en kies voor een professionele spuiterij. Zo krijg je de beste kwaliteit en kan je lang genieten van de nieuwe uitstraling van je deuren, ramen en panelen. Door de deuren, ramen en panelen goed voor te bereiden en af te werken zorg je voor een mooi en egaal resultaat dat past bij de sfeer in huis. Veel succes met het spuiten van je deuren, ramen en panelen.

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Factoren die de prijs van aanbouw beïnvloeden
Volgend artikel 4 tips om je verbouwing goedkoper te maken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden