Doorgaan naar inhoud
tips goedkopere verbouwing besparen

4 tips om je verbouwing goedkoper te maken

Het plannen van een verbouwing kan een opwindend avontuur zijn, maar zonder de juiste strategieën kan het ook een dure onderneming worden.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten te drukken zonder in te boeten op kwaliteit.

Hier zijn vier tips om je verbouwing betaalbaarder te maken, van het slim aanschaffen van materialen tot het hergebruiken van wat je al hebt.

Rest tegels halen

De eerste tip die we je mee willen geven om je verbouwing goedkoper te maken, is door rest tegels te halen. Dit is met name een interessante optie wanneer je tapijttegels zoekt voor je woning. 

Restpartijen van deze tegelsoort worden tegen een lagere prijs aangeboden doordat ze bijvoorbeeld al in een bepaald formaat gesneden zijn of er een beperkt aantal tegels beschikbaar zijn.

Wanneer je dus op zoek bent naar een creatieve manier om de kosten van je verbouwing te snijden, hoef je niet verder te kijken dan rest tegels.

Materialen in grote getale aanschaffen

Het aanschaffen van materialen in grote hoeveelheden kan op de lange termijn flink wat geld besparen. Leveranciers bieden vaak aanzienlijke kortingen aan bij bulkbestellingen. Dit betekent dat je een aanzienlijke hoeveelheid geld kunt besparen door al je benodigdheden in een keer te kopen.

Dit vereist natuurlijk een goede planning en een duidelijk overzicht van wat je precies nodig hebt. Maar met een beetje voorbereiding kan deze aanpak je aanzienlijke besparingen opleveren.

Bestaande materialen hergebruiken

Een andere effectieve manier om de kosten van je verbouwing te verminderen, is door bestaande materialen te hergebruiken. Soms is het niet nodig om gloednieuwe materialen te kopen als je al iets hebt dat nog steeds in goede staat verkeert.

Oud hout kan bijvoorbeeld worden opgeschuurd en opnieuw worden afgewerkt om een nieuwe uitstraling te krijgen. Dit geldt ook voor oude tegels, bakstenen of andere bouwmaterialen die je misschien al in je bezit hebt.

Door zorgvuldig over je bestaande materialen na te denken voordat je iets nieuws koopt, kun je mogelijk aanzienlijke bedragen besparen.

Zelf alles doen

Tot slot kan het hanteren van de DIY-aanpak veel geld besparen, vooral als je handig bent en enige ervaring hebt met verbouwen. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, elimineer je de kosten van de arbeid die je anders aan professionals zou moeten betalen.

Zorg er echter voor dat je weet wat je doet, want het maken van fouten kan extra kosten met zich meebrengen om ze te herstellen. Bovendien zijn er bepaalde klussen, zoals elektriciteit en loodgieterswerk, waarvoor je mogelijk een professional nodig hebt vanwege veiligheidskwesties.

Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen het besparen van geld en het zorgen voor een veilige en kwaliteitsvolle verbouwing.

Aanbevolen leesmateriaal:

Aanbevolen leesmateriaal:

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Adviezen voor eigen woningbezitters die hun deuren, ramen en panelen willen laten spuiten
Volgend artikel Let op deze 4 kleine dingen tijdens de verbouwing van je droomhuis

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden