Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
woonruimte creeren praktische oplossingen

Meer ruimte nodig bij je huis? Dit zijn de mogelijkheden!

Je kent het wel, je hebt eigenlijk meer ruimte nodig in huis maar dat lijkt in eerste instantie onmogelijk om voor elkaar te krijgen. Toch zijn er wel degelijk manieren om meer woon- of opslagruimte te creëren.

In dit artikel hopen we je te inspireren met een aantal praktische mogelijkheden om die gewenste extra vierkante meters te realiseren. Wil je extra opslagruimte, een zelfstandige woonruimte voor een familielid of gewoon een plek om lekker te relaxen in de zomer? Er is altijd een oplossing die bij jouw behoeften past!

Een prefab schuur

Bij een schuur denk je meteen aan extra opslagruimte of een werkplaats. Maar je kunt een houten prefab schuur van Gelderschehoutbouw.nl ook gebruiken als verlengstuk van je woning. 

Prefab houdt in dat de schuur in de fabriek wordt gebouwd en daarna in delen naar jouw locatie wordt gebracht en geïnstalleerd. Je hebt dan geen groot bouwproject en hoeft niet lang in de rommel en de herrie te zitten. Ideaal! 

Overkapping

Een andere optie om meer ruimte te creëren is het plaatsen van een overkapping in je achtertuin. Deze kan los achterin de tuin worden geplaatst, of aan het huis worden bevestigd. Er zijn overkappingen van hout, aluminium en van kunststof.

Het is een goede manier om meer leefruimte te creëren terwijl alles een mooie lichtinval behoudt. Een overkapping is geschikt als loungegedeelte maar is ook ontzettend leuk als je een buitenkeuken wilt plaatsen. Met een paar mooie planten en bomen maak je er een prachtig geheel van.

Aanbouw

Wil je echt meer vierkante meters aan je woning toevoegen, dan is een aanbouw de perfecte oplossing, want daarmee maak je het huis daadwerkelijk groter. Je kunt bijvoorbeeld de keuken in de aanbouw laten plaatsen, waardoor je de oorspronkelijke keuken bij de woonkamer kunt betrekken.

Of je maakt de bestaande keuken of woonkamer groter. Het is een waardevolle investering die de waarde van je huis verhoogt en het is een zeer voordelig alternatief voor verhuizen. 

Garage

Garage bouwen woning

Een garage kan losstaand of vast aan het huis worden gebouwd. Het is handig om de auto en andere voertuigen te stallen en als extra opslagruimte. 

Aanleunwoning

Een aanleunwoning, of kangoeroewoning, is een zelfstandige, zelfvoorzienende woning aan of bij je huis. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor je ouders, zodat zij toch zelfstandig kunnen blijven wonen terwijl hulp (jij dus) vlakbij is. Maar het kan ook dienst doen als B&B of als tussenstap voor je kind, voordat hij of zij compleet zelfstandig gaat wonen.

Dakkapel

Heb je een zolder, dan is het plaatsen van een dakkapel een perfecte manier om meer woonruimte te creëren. Zo kun je de zolder ombouwen tot een of meerdere slaapkamers.

Kortom, er zijn best veel mogelijkheden om je woonruimte te vergroten, zonder te verhuizen. Neem de tijd om deze te verkennen en te ontdekken wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Investeer in een extra ruimte die jouw woongenot zal vergroten en de waarde van je huis zal doen toenemen. Het is een investering die zichzelf terugverdient: een win-win situatie dus!  

Vorig artikel De impact van een nieuwe garagedeur op de curb appeal van je huis
Volgend artikel Dit zijn de 4 voordelen van spouwmuurisolatie

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden