Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
kies beste matras tips

Hoe kies je het beste matras?

We hebben allemaal een goede nachtrust nodig. Dit begint bij een matras dat perfect past bij jouw voorkeuren en bijdraagt aan een heerlijke slaap.

Heb jij je matras intussen alweer een aantal jaar geleden voor het laatst vervangen? Toe aan een nieuw matras waar je einde van de dag naar verlangt op te ploffen? Wij helpen je in dit artikel mee de juiste keus te maken.

Een online oriëntatie

Voordat je naar de winkel gaat, is het verstandig om online informatie over matrassen te verzamelen. Je hebt verschillende aanbieders die weer gespecialiseerd zijn in verschillende onderdelen en eigenschappen.

Wil je bijvoorbeeld een hoog en dubbel matras of enkel een nieuwe topper? Bekijk gelijk ook de levertijd bij iedere aanbieder. Mocht je haast hebben, kan dit meespelen in de keus die je maakt.

Ontvang persoonlijk advies

Nadat je een selectie hebt gemaakt ga je langs een speciaalzaak om meer informatie in te winnen. En natuurlijk het matras daadwerkelijk uit te proberen. Online kan je veel lezen en zie je plaatjes, maar het is bij het kopen van een matras ontzettend belangrijk zelf even te gaan liggen.

Bespreek je slaaphouding, eventuele klachten en voorkeuren met de verkopers. Ze kunnen je helpen bij het vinden van een matras dat perfect bij jouw behoeften past. Ga in verschillende slaaphoudingen liggen en voel of het matras voldoende ondersteuning biedt. Let ook op het draaien en bewegen op het matras.

Zorg voor een proeftijd

kies-beste-matras-tips

Sommige winkels bieden een proeftijd aan, wat handig kan zijn om te zien of het matras echt bij je past. Let echter goed op de voorwaarden. Mag je het matras terugsturen en krijg je je geld terug? Of kun je het alleen omruilen? Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt over wat er met geretourneerde matrassen gebeurt om verrassingen te voorkomen.

Verleng de levensduur van je matras

Nadat je het perfecte matras hebt gevonden, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Draai het matras regelmatig om, om kuilvorming te voorkomen. Gebruik een onderdeken om je matras schoon en droog te houden en leg een matrasbeschermer tussen het matras en de bedbodem om beschadigingen te voorkomen.

Met deze tips geniet je jarenlang van een comfortabele nachtrust op jouw ideale matras. We hopen je met deze tips te helpen het juiste matras te kiezen om voortaan heerlijk door te slapen. Neem de tijd, overhaast de beslissing niet en investeer in je gezondheid met het kiezen voor een perfect matras.

Volgend artikel Ontdek de beste matras en toppers van Matt Sleeps

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden