Doorgaan naar inhoud
kleine slaapkamer inrichten tips

Help! Hoe moet ik een kleine slaapkamer inrichten?

Je slaapkamer inrichten is al een hele uitdaging en al helemaal als je een beperkte ruimte hebt. Gelukkig hebben de experts van Makeover een paar handige tips voor je op een rij gezet hoe je dit op een makkelijke manier doet. Lees dus snel verder en laat je inspireren tot het inrichten van jouw kleine slaapkamer.

Maak een moodboard

De eerste stap in het ontwerpproces is bedenken waar je naar op zoek bent. Een leuke manier om dit te doen is door het maken van een moodboard. Haal wat woontijdschriften en leef je uit, of maak een online moodboard van mooie afbeeldingen op Pinterest. Het doel is om erachter te komen hoe jouw slaapkamer eruit moet komen te zien en welke stijl je wil overbrengen.

Bepaal welke meubels je nodig hebt

De tweede stap is het bepalen van de benodigde meubeltjes, waarbij je bed natuurlijk het allerbelangrijkste en grootste meubelstuk is. Het hangt af van je persoonlijke wensen, wat voor andere meubels je wil wegzetten of ophangen. Denk aan een kledingkast, een stoel, een make-up tafel, een spiegel, een kapstok, lampen, en meer.

Kies bij voorkeur voor meubels met een dubbele functie, zoals een bed inclusief opbergruimte of een kledingkast inclusief een spiegeldeur. Zo haal je het maximale uit de ruimte, zonder veel concessies te hoeven doen.

Deel je slaapkamer in met een online tool

kleine slaapkamer inrichten tools

Een kleine slaapkamer inrichten vraagt om wat extra planning. Het is namelijk erg belangrijk dat alle meubels passen en dat het uiteindelijke resultaat rustig oogt. Het is tenslotte een ruimte om tot rust te komen, waardoor je een overvloed aan spullen beter kunt vermijden.

Gelukkig zijn er makkelijke manieren om dit te doen, door op Google te zoeken naar slaapkamer online inrichten tools. Zo kun je jouw slaapkamer eerst virtueel tekenen om tot de juiste indeling te komen. Super handig en het voorkomt een hoop gedoe.

Kies een kleurenpalet

In jouw moodboard zijn vast een aantal kleuren en materialen naar voren gekomen die je in je slaapkamer wil integreren. Houd er rekening mee dat lichte kleuren over het algemeen een ruimte groter doen lijken, evenals een monochroom kleurenpalet (tinten die dicht bij elkaar liggen). De makkelijkste manier is om te beginnen met de muren, zoals het verven of behangen ervan. Pak vervolgens indien nodig de vloeren aan.

Raamdecoratie

Iets dat vaak wordt vergeten is de raamdecoratie in een slaapkamer, waarbij je kunt denken aan gordijnen, vitrage, rolluiken, of een combinatie ervan. Zorg ervoor dat de raamdecoratie aansluit op jouw persoonlijke slaapvoorkeuren, bijvoorbeeld als je de kamer wil kunnen verduisteren.

In een kleine ruimte is het ook hier van belang om te kiezen voor een materiaal in een lichtere kleur, om de kamer een ruimere uitstraling te geven. Hetzelfde geldt voor het vermijden van drukke patronen, die hetzelfde effect hebben. Als je houdt van patronen en donkere kleuren kun je dit beter toepassen in de accesoires.

Je slaapkamer inrichten

kleine slaapkamer inrichten

Een van de leukste onderdelen van een slaapkamer make-over is de inrichting. Plaats op basis van je virtuele ontwerp de meubels. Wees ook niet bang om eventueel af te wijken van het ontwerp, als het in de praktijk niet helemaal naar wens uitpakt. Ga ook even in bed liggen, zodat je de kamer kunt bekijken vanuit deze hoek.

Verlichting

Hang vervolgens de verlichting op, waarbij meerdere lichtbronnen zorgen voor een aangename en gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor dimbare led verlichting, zodat je alle kanten op kunt. Kies voor warme verlichting, zoals natuurlijk licht, aangezien dit zorgt voor een gezellige sfeer. Probeer ook het daglicht optimaal te benutten en niet te veel voor het raam te plaatsen.

De finishing touch

Als de grote items op zijn plek staan en de basis is gelegd, is het tijd voor de accessoires. Experimenteer en wees vooral niet bang om dingen uit te proberen. Je kunt het eenvoudig veranderen, zodat je kunt kijken wat het beste werkt.

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer kun je beter kiezen voor een paar mooie accessoires, zodat het een rustig geheel blijft. Voorkom verzamelingen van losse spulletjes die zorgen voor een rommelig gevoel, aangezien dit beklemmend kan overkomen in een kleinere ruimte.

Het inrichten van de ruimte is een perfecte manier om jouw eigen stempel op het ontwerp te drukken, zodat het echt een unieke slaapkamer wordt waar je heerlijk in kunt ontspannen en wegdromen.

Aanbevolen blogcategorie:

Volgend artikel Zo gaat jouw matras langer mee! 3 tips

Opmerkingen

Martijn - januari 4, 2024

Leuk artikel zo geworden Kaz!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden