Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
optisch grotere slaapkamers

Slimme trucs om een slaapkamer groter te laten lijken

Niet iedereen is gezegend met ruime slaapkamers in huis. En ook al is het niet een ruimte waar je de gehele dag bent, toch is het niet fijn wanneer het er zo krap aanvoelt.

Gelukkig bestaan er manieren om slaapkamers optisch groter te laten lijken. En met het creëren van extra opbergruimte kun je de kamer ook gebruiken voor meer dan slapen alleen. Een plek waar jij en je gezinsleden je even terug kunt trekken om relaxed een boek te lezen, televisie te kijken of lekker te spelen.

Handige opbergruimte in kinderslaapkamers

Opgeruimde kinderkamers, dat willen we allemaal. Maar vaak zijn het net deze slaapkamers die wat kleiner van stuk zijn. Kleding, speelgoed en benodigdheden voor school liggen overal verspreid waardoor het rommelig is en het nog kleiner oogt. Een kinderbed met opbergruimte biedt dan uitkomst.

Lades onder het bed waarin het speelgoed opgeborgen kan worden of kleding zijn superhandig. Of kies voor een hoogslaper. Hieronder kan een kledingkast of een bureau staan waaraan je kind huiswerk kan maken.

Een bed met ombouw voorzien van diverse vakken en kastjes zorgt ook voor extra opbergruimte en plek om dierbare spulletjes binnen handbereik te hebben. Wanneer je de ruimte uitnodigend en gezellig maakt zal je kind maar wat graag de slaapkamer opgeruimd houden.

Kleurkeuze

Door te kiezen voor lichte kleuren oogt je slaapkamer veel ruimer. Verf het plafond in een nog lichtere tint. Muren met druk print behang kun je beter vermijden. Wel is het slim om behang met horizontale of verticale banen te gebruiken. Horizontaal maakt de slaapkamer breder en verticaal wekt de indruk dat de ruimte hoger is.

Liever verf op de muren? Een subtiele glans zorgt voor een ruimtelijk effect. Houd het qua decoratie aan de muren verder rustig. Het mooiste is dat deze, zoals fotolijstjes en een wandrek in dezelfde kleur zijn als de muren. Verf ook deur-en raamkozijnen in een lichte kleur, passend bij het geheel.

Ruimtelijk effect met verlichting en spiegels

slaapkamer groter laten lijken

Meestal wordt er een lamp midden in een slaapkamer gehangen. Doordat het licht de muren niet kan bereiken lijken deze donker. Beter is het om her en der wandverlichting te gebruiken of ledstrips aan te brengen. Dat brengt gelijk meer sfeer aan.

Lampjes op de nachtkastjes en in de hoek van de kamer zorgen ook voor meer diepte. Door een grote spiegel in de slaapkamer neer te zetten of aan de muur te bevestigen oogt het geheel ook veel ruimer. Of kies voor een kledingkast met spiegeldeuren, daarmee bereik je hetzelfde effect.

Vorig artikel Een matras kopen bij Matt? Hier worden een paar redenen gegeven waarom je bij Matt een matras zou kopen
Volgend artikel Tips voor het kiezen van het perfecte dekbed voor alle seizoenen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden