Doorgaan naar inhoud
Tips voor het kiezen van het juiste dekbedovertrek

Tips voor het kiezen van het juiste dekbedovertrek

Veel mensen stellen ons dezelfde vraag: hoe kan ik bepalen welke maat dekbed ik nodig heb? Het is begrijpelijk dat dit verwarrend kan zijn, aangezien er zoveel verschillende maten zijn om te onthouden.

Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen de juiste dekbedmaat te vinden, zodat je snel dat mooie dekbedovertrek kunt bestellen en heerlijk onder de dekens kunt kruipen!

Veelvoorkomende maten

Bij het kiezen van een nieuw dekbed is het belangrijk om eerst te weten welke maat je bed heeft. Als je dat eenmaal weet, kun je op zoek gaan naar het juiste formaat dekbed.

Er zijn vier veelvoorkomende maten waaruit je kunt kiezen: 1-persoons en 2-persoons dekbedden of dekbedovertrekken lits jumeux.

Deze zijn breder en langer dan een standaard 2-persoons dekbed) en extra brede lits-jumeaux. Daarnaast zijn er ook dekbedden speciaal ontworpen voor peuters en kinderen.

Vulling

dekbedovertrek vulling

Er zijn twee soorten dekbedvullingen: natuurlijke vullingen en synthetische vullingen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Natuurlijke dekbedden zorgen voor een aangenaam klimaat. Veel mensen vinden dat zo'n dekbed comfortabeler aanvoelt qua warmte dan een synthetisch dekbed.

Het behouden van de juiste temperatuur en vochtigheid is namelijk belangrijk voor een goede nachtrust. De vulling van het dekbed speelt een rol bij isolatie, warmteregulatie en vochtregulatie.

De buitenkant van het dekbed draagt vooral bij aan de verspreiding van vocht en het gevoel van het dekbed op het lichaam.

Kies de juiste kleur

Het is ook belangrijk om te overwegen of de kleur van het dekbedovertrek goed past bij de rest van je slaapkamer. Als je al veel kleur hebt op de muren of in het meubilair, is het verstandig om een dekbedovertrek te kiezen in een neutrale kleur.

Op die manier voorkom je dat de ruimte te druk wordt en creëer je een rustige sfeer. Maar als je slaapkamer weinig kleur heeft, kan een dekbedovertrek met een opvallende kleur juist een leuke toevoeging zijn en de ruimte levendiger en kleurrijker maken.

Isolatie

dekbedovertrek isolatie

Als je met je partner onder één dekbed slaapt, ontstaat er een gedeelde temperatuur onder het hele dekbed. Dit kan problemen veroorzaken als jij het snel koud hebt en je partner het snel warm heeft.

In zo'n geval is een dubbel dekbed misschien niet ideaal. Een mogelijke oplossing is om aparte eenpersoonsdekbedden te gebruiken. Op die manier kan elke persoon zijn eigen warmteklasse kiezen, waardoor iedereen een comfortabele temperatuur onder het dekbed kan hebben.

Een extra voordeel hiervan is dat jouw kant van het bed al lekker warm kan zijn als je partner eerder gaat slapen.

Vorig artikel Welke boxspring aanschaffen?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden