Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
aluminium in je tuin verwerken

Manieren om aluminium in je tuin te verwerken

Steeds meer mensen willen een tuin hebben met een wat meer moderne stijl. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is het gebruik van materialen als aluminium.

Maar hoe verwerk je dit op een stijlvolle manier in je tuin? In deze blog vertellen we je over de verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Picknicktafels

De eerste manier om aluminium in je tuin te verwerken, is door voor een aluminium picknicktafel te kiezen. Van oudsher bestaan picknicktafels uit hout, maar consumenten zijn klaar met rottende planken van picknicktafels en willen juist iets wat stevig is.

Hierdoor zijn picknicktafels van aluminium ineens ontzettend populair geworden, want ze gaan een stuk langer mee. Een mooie bonus hieraan? Je hebt nooit meer last van splinters vanwege je picknicktafel!

Tuinranden

Kies ten tweede voor aluminium tuinranden. Ja, deze randen zijn super stevig en duurzaam, maar wist je dat ze je tuin ook nog eens een strakke en moderne uitstraling geven? Hierdoor sla je twee vliegen in één klap!

Een ander voordeel? Aluminium tuinranden zijn eenvoudig te plaatsen en breed inzetbaar. En het beste van alles? Aluminium tuinranden zijn onderhoudsarm en roesten niet, dus je kunt jaren vooruit zonder je zorgen te hoeven maken over vervanging of onderhoud. Dat is pas relaxed tuinieren!

Verhoogde tuinbedden met aluminium frames

Verder is het slim om verhoogde tuinbedden met aluminium frames te plaatsen. Maar wat is zo handig hieraan? Ineens kun je op een praktische en stijlvolle wijze bloemen, kruiden of groenten laten bloeien. Doordat de bedden verhoogd zijn, wordt het tuinieren een stuk comfortabeler – je hoeft immers minder te bukken.

Bovendien bieden ze een strakke, moderne look die past bij een eigentijdse tuin. En net als de andere aluminium elementen, zijn deze frames super duurzaam en onderhoudsarm. Je kunt dus jarenlang genieten van je tuin zonder al te veel gedoe.

Aluminium hekwerken

Aluminium hekwerken tuin

Heb je behoefte aan een stevige en stijlvolle omheining voor je tuin? Aluminium hekwerken zijn dan een uitstekende keuze. Waarom dit zo is? Je hebt te maken met de ideale combinatie tussen robuustheid en een moderne uitstraling!

Het gevolg hiervan? Het hekwerk past perfect bij allerlei tuinontwerpen. Een ander voordeel? Aluminium hekwerken zijn onderhoudsarm zijn – je hebt nooit meer last van afbladderende verf!

Hangende plantenbakken

Kies tot slot voor hangende plantenbakken van aluminium. Waarom dit een fantastische toevoeging aan elke tuin is? Je hebt hiermee een stevige tuinaccessoire die je helpt om wat groen aan je tuin toe te voegen! Daarnaast zijn ze ontzettend makkelijk om op te hangen. Denk dan aan plekken als pergola's, balkons of zelfs aan muren.

Het resultaat? Je tuin wordt levendiger en kleurrijker zonder dat het kostbare grondoppervlak in beslag neemt! De kers op de taart hiervan is dat je geen plantenbakken hebt die zullen gaan roesten of onderhoud nodig hebben.

Vorig artikel Jouw droom BBQ/Buitenkeuken creëer je met Steigerbuis
Volgend artikel De definitie en functie van een borderrand

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden