Doorgaan naar inhoud
kunstgras ideale keuze

Kunstgras? Helemaal geen slecht idee!

Wil jij graag genieten van een mooi gazonnetje, maar heb je weinig tijd of echt geen groene vingers? Er zitten veel nadelen aan het aanleggen van een gazon. Maar veel mensen voelen ook weerstand bij kunstgras laten leggen. Dat is helemaal nergens voor nodig! In dit artikel vertellen we je alles over kunstgras en leggen we je uit waarom een gazon van kunstgras een prima idee is.

Kwaliteit

Als je denkt aan kunstgras, heb je misschien die lelijke groene matten in je hoofd die overduidelijk bestaan uit niet meer dan plastic sliertjes. Of je denkt aan die sfeerloze sportvelden waar je vroeger op hockeyde. Dit is anno 2023 al lang niet meer het geval.

Bedrijven als Mastergrass verkopen kunstgras dat zowel in hoe het voelt als hoe het eruit ziet écht gras echt heel goed benadert. Als je goed kijkt zie je natuurlijk wel dat het niet echt is, maar voor het algemene zicht op je tuin doet dit echt niet onder aan echt gras.

Gemak

Het aanleggen van kunstgras is vaak wel een klus. Je moet zorgen dat je de juiste ondergrond hebt en dat je graszoden naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast is het zaak om met een kantopsluiting jouw gazon af te sluiten, zodat water of vuil onmogelijk onder jouw kunstgazon terecht kan komen.

Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen. De leverancier van jouw kunstgras kan hier advies over geven. Vaak kan je bij dezelfde leverancier ook gewoon vragen of ze het voor je willen aanleggen. Dat kost wel wat, maar scheelt ook een heleboel stress. Wanneer je kunstgazon eenmaal ligt heb je er nog weinig omkijken naar.

Kunstgras schoonhouden

Een mooi kunstgazon heeft wel een beetje onderhoud nodig. Schaf bij jouw kunstgras ook een speciale kunstgras bezem aan om blaadjes, zaadjes en andere viezigheid weg te vegen en te zorgen dat de grassprieten mooi rechtop blijven staan. Het kan ook geen kwaad om eens in de zoveel tijd met een emmertje sop over je gazon te gaan.

Kunstgras is dus niet geheel onderhoudsvrij, maar je hebt in ieder geval geen last van onkruid en hoeft ook niet bang te zijn dat je tuin verandert in een oerwoud wanneer je te lang je grasmaaier laat staan.

Kortom: voor mensen die weinig tijd hebben of geen verstand van tuinieren is kunstgras een uitstekende optie. Het is ontzettend gemakkelijk en lang niet zo lelijk meer als enkele jaren geleden.

Vorig artikel Comfort en stijl: Tuinstoelen voor een prachtige buitenbeleving met Doika.be
Volgend artikel Geniet van luxe buitenleven: een onderhoudsvriendelijk kunststof tuinhuis met overkapping

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden