Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
perfecte tuin inrichten

Zo richt je de perfecte tuin in!

Een mooi uitzicht, een comfort plek en een oase aan rust: het is de definitie van een perfecte tuin. Wie zijn tuin goed inricht, kan een tuin promoveren tot een heerlijk verlengstuk van zijn huis. Om dit te kunnen regelen, zou je wel wat meer moeten doen dan enkel een paar bloemetjes kopen of een nieuwe tuinstoel.

Het is een inrichting waar je goed over na moet denken, net als bij de inrichting van je woon- of slaapkamer. Het vraagt om het samensmelten van comfort en schoonheid, zodat je de tuin van ontspanning en gezelligheid kan creëren.

‘Zones’ in je tuin aanbrengen

Wie graag wil dat zijn tuin er visueel aantrekkelijk uitziet, doet er goed aan om na te denken over het opdelen van zijn tuin in zones. Door verschillende hoeken in te richten, een voor ontspanning en een ander weer voor lange diner avonden, ontstaat er een logisch geheel in de tuin.

Door elke zone een eigen thema of eigenlijk ‘doel’ te geven kan je optimaal gebruik gaan maken van de zones. Om de verschillende hoeken in te richten, kan je ervoor kiezen om met tuinbakken of planten als pergola's de grenzen aan te geven. Zo ontstaan er intieme zones met verschillende doelen.

Meubels die bij jou passen

tuinmeubels uitkiezen die passen

Een belangrijk onderdeel naast het kiezen van leuke planten en bomen voor je tuin, is het uitzoeken van tuinmeubilair. De tuin is een plek waar je ontspant, waar je heerlijk een boekje kan lezen of waar je goede gesprekken kan voeren. Een essentiële voorwaarden hiervoor zijn fijne tuinmeubels. Denk daarom eens na over een nieuwe tuinset kopen.

Er zijn vele verschillende materialen waar je uit kan kiezen - zoals aluminium, hout of juist kunststof - waardoor je altijd wel een set kan vinden die bij jouw smaak past. Verder is het een goed idee om meubels te zoeken die passen bij de omvang van je tuin.

Heb je bijvoorbeeld een ruime tuin, dan is het fijn om een grote loungeset neer te zetten. Heb je een juiste en wat kleinere tuin, kies dan meubels die wat minder ruimte innemen, zodat je wel nog wat ‘tuin’ overhoudt.

Decoratieve elementen toevoegen

Alleen een paar meubels neerzetten en een paar planten neerzetten kan al zorgen voor een behoorlijke verbetering van de tuin. Toch kan je de tuin nog wat meer ‘aankleden’ door decoratieve elementen toe te voegen.

Zo kan het leuk zijn om lampionnen op te hangen, gezellige kussens op de bank te leggen of een vrolijk tuinkleed over de tafel te leggen. Ook kun je bijvoorbeeld een vogelhuisje ophangen of een insectenhotel neerzetten, zodat iedereen kan genieten van jouw tuin.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Een stralende vlonder met de juiste behandeling en schoonmaaktips
Volgend artikel Tuin inrichten? Geen probleem!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden