Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
strakke tuin tips

Met deze tips ziet je tuin er altijd strak uit

Een strakke tuin zorgt ervoor dat je dagelijks blijmoedig terugkomt van je werk. Dit geldt zeker voor de zomers, want het eerste wat je dan doet is natuurlijk even lekker in de tuin zitten. Genieten van het geluid van vogeltjes en de heerlijke lucht inademen. Met een strakke tuin straal je bovendien autoriteit uit in je buurt, want je laat daarmee zien dat jij de zaakjes op orde hebt. 

Maar een tuin gaat soms natuurlijk een eigen leven leiden en daarom is het handig om regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Ook is het belangrijk om de juiste keuzes voor een strakke tuin te maken. Met de onderstaande tips ziet jouw tuin er gelukkig altijd strak uit. 

Borderranden kopen 

Vind je het een uitdaging om gras of grind op een goede plek in de tuin te houden? Dat is wel te begrijpen, want vrijwel elke tuinbezitter worstelt hiermee. Als dit allemaal niet op de goede plek zit, dan ziet de tuin er direct een stuk minder strak uit.

Gelukkig is er een oplossing voor: borderrand. Met borderranden houd je alles in de tuin op de goede plek en daardoor ziet je tuin er altijd strak uit. 

Kies voor strakke tuinmeubelen 

Een strakke tuin is doorgaans een minimalistische tuin. Dat betekent dat er relatief weinig spullen in je tuin staan. Dit zorgt niet alleen voor een strak effect, maar tegelijkertijd ook voor meer rust in je hoofd.

Je wilt echter ook optimaal genieten van een strakke tuin en dit doe je onder meer door strakke tuinmeubelen aan te kopen. Deze tuinmeubelen zijn over het algemeen gemaakt van aluminium of metaal. 

Harmonieus

harmonie in tuin

In een strakke tuin staan natuurlijk ook planten. Voor een strak effect, is het wel handig om voor een harmonieuze stijl te gaan. Dit kun je onder meer bewerkstelligen door planten van ongeveer dezelfde omvang in je tuin te plaatsen.

Natuurlijk is het ook fijn wanneer de planten ongeveer dezelfde kleuren hebben. Daarmee zorg je namelijk voor een harmonieuze uitstraling.

Een prachtige overkapping 

Als je de tuin echt strak wilt maken, dan ontkom je niet aan een overkapping. Het laten plaatsen van een overkapping is enigszins prijzig, maar je krijgt er tegelijkertijd bijzonder veel voor terug. Een prachtige overkapping ziet er allereerst luxueus en modern uit, maar er zijn ook vele andere voordelen. 

Wil je met lekker weer in de tuin zitten? Dan weet je vast dat de zon tussen 12 en 3 in de middag het felst is. Het is dan geen goed idee om in de zon te zitten, maar gelukkig kun je wel optimaal genieten van je favoriete boek onder de overkapping. Met een overkapping kun je bovendien elk seizoen gebruikmaken van je tuin.

Vorig artikel Is een sierhekwerk iets naar jouw behoeften? Doe de test!
Volgend artikel Hoe cortenstaal borderrand zetten? Stapsgewijs installeren

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden