Doorgaan naar inhoud
tuin inrichten kindvriendelijk

Tuin inrichten? Geen probleem!

De fijne dingen in het leven die ons in leven houden, zoals prettig zonlicht, een blauwe lucht, familie, je kinderen, leuk tijdverdrijf en een aangenaam, verwelkomend huishouden, zijn dingen die je moet omarmen. Het leven voelt compleet, als je met regelmaat deze heerlijke dingen in je leven hebt.

De tuin is een comfortabele plek waar men geniet van zonlicht en rust, waar kinderen met speeltoestellen spelen in het gras of zand en waar je kunt genieten van privacy. Een heerlijke plek om te zijn dus! Is jouw tuin min of meer kaal en zoek je inspiratie voor een mooie kindvriendelijke tuin? Lees dan dit artikel!

Wat wil je doen in de tuin?

Je begint met een kale tuin en wilt inzicht krijgen in wat een tuin nodig heeft om een geweldige hangplek te worden. Als je begint vanaf punt nul, vraag jezelf dan af waarvoor de tuin zal dienen.

Wat ben jij van plan in jouw tuin te doen? Als je kinderen hebt wil je dat er ruimte is voor de kinderen om te spelen, maar er moet genoeg ruimte overblijven voor een comfortabele zitplek voor de volwassenen. Wil je dat er veel planten en bomen komen te staan of versier jij je tuin liever op een andere manier?

Een grasveldje aanleggen?

grasveldje kinderen tuin

In de tuin hoort in principe altijd een knusse zitplek, waar je in luie tuinstoelen kunt zitten en waar je als een pannenkoek bruin gebakt kan worden door de zon. In de tuin hoort vaak ook een groen grasveldje, hetgeen op een beeldschone zomerdag een delicatesse voor de ogen is, ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een fantastisch kalmerende plek om je zondag te spenderen.

Daar komt bij dat het de plek is waar kinderen rond kunnen rennen en hun spijkerbroeken bij de knieën kunnen bevlekken met de groene kleur van het gras. Ook biedt een grasveldje een zachte ondergrond om met een skelter te crossen. Een skelter bestellen is nu dan ook een veilige optie.

Speeltoestellen voor de kids

Kinderen zijn gemakkelijk vermaakt, dat weet iedereen. Ze kunnen elkaar op het gras en binnenshuis uren achterna rennen terwijl ze zelfverzonnen spelletjes spelen. Veel liever echter, spelen kinderen met speelgoed. Ja, je kunt ze wel een gameconsole geven, of een bordspel. Dat is leuk voor in de winter, maar in de zomer willen ze buiten zijn (wat overigens ook beter voor ze is) en met buitenspeelgoed spelen.

Op dat groene grasveldje in de tuin zullen je kinderen herinneringen maken die ze nooit meer vergeten, zullen ze basisvaardigheden leren door te spelen (met kinder buitenspeelgoed), en zal de ouder voldaan kunnen rondkijken en denken: “Zo, hier voel ik me thuis”.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Zo richt je de perfecte tuin in!
Volgend artikel Welke tuinset kan buiten blijven staan?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden