Doorgaan naar inhoud
4x tuin inspiratie voor 2022!

4x tuin inspiratie voor 2022!

Hoewel de tuin vaak naar de achtergrond is verschoven, wordt hij elk jaar belangrijker. In 2021 heeft deze ruimte de status van hoofdrolspeler gekregen en is een van de gezelligste en belangrijkste plaatsen in huis geworden. In 2022 zijn de decoratietrends voor deze ruimte nog steeds in de lift. Als je jouw tuin wilt omtoveren tot een uitnodigende en gezellige ruimte, bekijk dan de tips die we hieronder hebben opgesteld!

1. Meer groen graag

Hoewel minimalisme in opmars is, kent de natuur geen grenzen. Daarom bestaat deze tuin inspiratie voor 2022 uit het gebruik van veel planten met een overheersend groen gebladerte. Het doel is te proberen een meer tropische omgeving te reproduceren, die eruit ziet als een minibos.

Kies daarom soorten die geschikt zijn voor jouw bodem en naast elkaar kunnen gedijen. Op die manier kunt je het hele jaar door een mooie tuin onderhouden en toch de plaatselijke fauna begunstigen. Het is de moeite waard om in dit decoratieve voorstel te investeren.
tuin inspiratie 2022

2. Kweek jouw eigen groenten

Net zoals in binnenruimtes, winnen hangplanten aan belang in de buitendecoratie. Deze tuin inspiratie voor in 2022 bevordert de teelt van groenten, zelfs op compactere plaatsen. Hangend aan bomen of bevestigd aan de muur, is een verticale moestuin een geweldige bondgenoot om schoonheid en gezelligheid aan de tuin te geven.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die kunnen worden verbouwd, wat meer gezondheid en economie oplevert voor je en jouw gezin.

3. Comfortabel meubilair

De tuin is niet langer een geïsoleerde plaats, maar een leefruimte voor het gezin. Het voorstel van deze tuin inspiratie voor 2022 heeft tot doel deze ruimte om te vormen tot een buitenwoonkamer. En als zodanig, moet het gezellig en uitnodigend zijn. Ligstoelen, poefs en sofa's zijn welkom in deze ruimte.

Vergeet niet dat de voorkeur moet worden gegeven aan materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, en natuurlijk aan materialen die het milieu respecteren. Tuinmeubelen van gecertificeerd hout, steen en klei zijn populair, net als meubelen die volledig van gerecycleerde materialen zijn gemaakt.
tuin inspiratie 2022

4. Decoratieve accessoires in overvloed

Zoals je werd verteld, is de tuin nu even belangrijk als de binnenruimte van het huis. Naast meubels zijn ook accessoires erg belangrijk in deze tuin inspiratie voor 2022.

Een vloerkleed voor een knusse toets, comfortabele kussens, moderne verlichtingsarmaturen om persoonlijkheid toe te voegen, zijn enkele van de items die leven brengen in deze ruimte. Bovendien kun je investeren in handgemaakte stukken die de tuin een meer ontspannen uitstraling geven.
Vorig artikel Welk type tuinhekwerk past bij jou?
Volgend artikel Zo kun je zelf een overkapping in de tuin maken!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden