Doorgaan naar inhoud
tuin voorjaarsklaar 4 stappen

Je tuin in vier stappen helemaal klaar voor het voorjaar

Hoewel de winter nog in volle gang is, komt februari er langzaam aan. Februari is de maand waarin de eerste bloemetjes voorzichtig gaan bloeien en de eerste vogeltjes langzaam gaan fluiten.

De groene vinger van de echte tuiniers onder ons beginnen weer te kriebelen. Is jouw tuin al helemaal klaar voor het voorjaar? Heb jij bijvoorbeeld al een mooi gazon van Gazonplus? Dit zijn de stappen die je nog moet ondernemen.

Onkruid wieden

Misschien heb jij de tuin de afgelopen maanden wat minder aandacht gegeven. Begrijpelijk, want naar buiten gaan was niet heel aantrekkelijk. Pak de schoffel er daarom bij en begin de ongewenste gasten uit je tuin te verwijderen.

Doe dit niet alleen tussen de bloemperken en op je gazon, maar ook tussen de tegels op het terras. Zo krijgen de planten die je wel graag ziet weer de ruimte.

Het gazon op orde

Eind februari is het tijd voor de eerste maaibeurt van je gazon en kan het ook geen kwaad om het gazon even te bemesten, zodat het in het voorjaar lekker gezond kan gaan groeien. Heb je nog geen gazon en wil je daar dit voorjaar nog van kunnen genieten? Het leggen van graszoden is een snelle manier om een gazon te leggen.

Zaaien

tuin zaaien voorjaarsklaar

Als je veel eenjarige planten in je tuin had staan, kan het er na de winter behoorlijk kaal bij komen te staan. In februari kun je al beginnen met het zaaien van nieuwe planten en bloemen, zodat je in het voorjaar een lekker volle tuin hebt. Planten die in februari gezaaid kunnen worden zijn onder andere begonia’s, petunia’s en dahlia’s.

In maart kun je beginnen met het zaaien van bijvoorbeeld kamille en klaproos. Kies bloemen die op verschillende momenten in het jaar bloeien, zodat je altijd van genoeg kleur in je tuin kunt genieten.

Aandacht aan je terras

Zodra de temperaturen en de zon het toelaten, is het heerlijk om direct van je terras te kunnen genieten, maak het daarom nu al klaar voor de warmere dagen. Breng een bezoek aan het tuincentrum en investeer in nieuwe tuinmeubels, of zet alvast eens de hogedrukspuit op de tuinmeubels die je al had (en die in de afgelopen maanden misschien een beetje smerig geworden zijn).

Maak het terras af met wat mooie tuinverlichting en eventueel een zonnescherm, zodat je ook op de warme dagen comfortabel buiten kunt zitten.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Welke tuinset kan buiten blijven staan?
Volgend artikel Welke schutting past het beste bij jou?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden