Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
De mooiste tuinverlichting voor de schutting!

De mooiste tuinverlichting voor de schutting!

Tuinverlichting aan de schutting kan erg handig zijn, vooral voor de late zomeravonden. Zo kun je extra lang gezellig buiten zitten met vrienden of familie. Tuinverlichting aan de schutting bestaat er in verschillende soorten en maten, er is voor ieder wat wils.

Waarom tuinverlichting aan de schutting?

Het voordeel van tuinverlichting aan de schutting is dat de randen van de tuin goed verlicht zijn. Dit vergroot optisch je tuin. Ook zorg je ervoor dat de schutting niet alleen een afscheiding is, maar meer onderdeel van de tuin wordt. Daarnaast oogt de tuin 's avonds niet meer dan een donker gat, maar nodigt het uit uit om in de tuin te gaan zitten.
tuinverlichting schutting

Soorten tuinverlichting aan de schutting

Er zijn veel verschillende soorten verlichting voor aan een schutting. Er zijn strakke spotjes met boven of onder verlichting, of een combinatie daarvan. Deze lampen zijn ook verkrijgbaar in bijzondere vormen of met een leuk motief erop.
Ook kun je kiezen voor lampen die vanuit de grond op de schutting schijnen.
Een lampenslinger aan de schutting is ook een leuke optie. Dit zorgt voor een speels effect en geeft sfeer aan de tuin.
Een handige en duurzame manier van tuinverlichting aan de schutting is door middel van zonne-energie. De lampen laden overdag op als de zon schijnt en verlichting niet nodig is. 'S avonds gaan de lampen automatisch aan wanneer het donker is. Je kunt een solar lampjesslinger met ophangen of losse lampen met ingebouwd zonnepaneel.
tuinverlichting schutting

Waar op letten?

Let bij je aanschaf van tuinverlichting voor aan de schutting goed op of de lamp vochtbestendig is. Niet elke lamp kan zomaar buiten gehangen worden. Ook kun je rekening houden met de behuizing van de lamp. Is deze UV bestendig? Tuinverlichting hangt veel in de zon, het is daarom aan te raden om voor duurzame materialen te kiezen, zoals aluminium of RVS. Zo heb je langer plezier van je aankoop.
Tot slot kun je letten op de plaatsing van de tuinverlichting aan de schutting. Waar schijnt het licht op en is dit wat je wil zien? Richt de lamp bijvoorbeeld op een bloemenperk in plaats van boven iets wat je liever niet uitlicht.
Vorig artikel Zo kun je zelf een overkapping in de tuin maken!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden