Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
verhuizen tips

Je gaat verhuizen? Zo ga je het beste te werk

Verhuizen naar een andere woning kan een spannende maar ook stressvolle ervaring zijn. Of je nu verhuist naar een nieuwe ruimte in de stad, een kleiner appartement of een grotere woning, het plannen en organiseren van de verhuizing draagt bij aan een soepele oversteek.

Wij helpen je mee om de juiste stappen te nemen die ervoor zorgen dat je straks met een gerust hart je nieuwe woning intrekt.

Verhuisdozen

Je hebt misschien nog wel een paar oude verhuisdozen in een hoekje staan. Maar onderschat het hebben van fijne kwalitatieve verhuisdozen niet. Dit zorgt niet alleen voor een georganiseerde verhuizing, maar ook voor de veiligheid van je bezittingen in het nieuwe huis.

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen verkrijgbaar, variërend in grootte en materiaal, kijk bijvoorbeeld eens op dozenmagazijn.nl zodat je weet wat het aanbod is. Let vooral op de kwaliteit van het karton. Kraft karton is bijvoorbeeld het sterkst, waardoor het meer gewicht kan dragen.

Dozen met autolock zijn handig omdat ze zonder tape kunnen worden gesloten en weer kunnen worden opgevouwen. Verhuisdozen met een Amerikaanse vouwbodem zijn iets goedkoper, maar vereisen wel tape om ze te sluiten.

Ga georganiseerd te werk

georganiseerd verhuizen

Efficiënt inpakken is de sleutel tot een soepele verhuizing. Werk georganiseerd en pak kamer voor kamer in. Begin bijvoorbeeld met de logeerkamer of het opberghok. Vul de eerste verhuisdozen met items die je niet direct nodig hebt.

Gebruik kleurcodes voor de dozen; niet alleen is dit een leuke creatieve taak, maar het helpt ook om precies te weten waar elke doos naartoe moet zodra je op je nieuwe locatie bent. Let bij het inladen van de verhuiswagen op de volgorde; items die als eerste nodig zijn, moeten als laatste worden ingeladen.

Begin met het inrichten van de slaapkamer of een andere rustgevende ruimte als eerste, zodat er een plek is waar je kunt ontspannen zonder omringd te zijn door verhuisdozen.

Benut alle inpakruimte

Niet iedere doos is stevig genoeg voor al je spullen. En aangezien je koffers, kisten en tassen ook meeneemt, kun je deze net zo goed gebruiken als een extra verhuisdoos.

Boeken kunnen bijvoorbeeld worden verplaatst in rolkoffers om doorzakken van verhuisdozen te voorkomen. Daarnaast kunnen spullen soms snel en handig worden verhuisd in laden.

Verwijder de lade uit de kast, maar laat bijvoorbeeld kleine items zoals administratie erin zitten. Dit bespaart een hoop tijd en verpakkingsmateriaal.

Volgend artikel Tips voor een soepele verhuizing naar een appartement

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden