Doorgaan naar inhoud
Aroma diffuser: Wat is het en hoe werkt het?

Aroma diffuser: Wat is het en hoe werkt het?

Dit artikel gaat over een aroma diffuser. Wat is een aroma diffuser precies en hoe werkt deze? Waar dient het voor? In dit artikel zullen we je meer informatie geven over een aroma diffuser.

Wat is een aroma diffuser?

Diffuser is Engels voor verspreider. Een aroma diffuser is een apparaat, waarin je water giet, waaraan je enige druppels etherische olie toevoegt. Het apparaat heeft overeenkomsten met een nebulizador, die wordt gebruikt bij ademhalingsproblemen. Deze is voor een persoon, terwijl een aroma diffuser voor een ruimte is. Een nebulizador werkt met een luchtpomp. Etherisch betekent dat de olie snel verdampt. In plaats van etherische wordt ook wel van essentiële olie gesproken. Bij de verdamping of verneveling van de vloeistof komt een aromatische damp/nevel vrij. De verdamping kan plaatsvinden op natuurlijke manier of door verwarming. Bij ultrasoon praten we over verneveling. Een andere naam voor een aroma diffuser is aroma lamp. Voor de natuurlijke verdamping is uiteraard geen energie nodig. Voor verwarming kan een kaars worden gebruikt en een aroma diffuser is dan tegelijkertijd een sfeermaker. De ultrasone aroma diffusers worden op het lichtnet aangesloten. 

aroma diffuser

Hoe werkt een aroma diffuser?

De diffusers op basis van natuurlijke verdamping of verwarming met een kaars blijven hier buiten beschouwing. In een ultrasone diffuser zit een klein plaatje of schijfje in water. Door de elektrische stroom begint dat plaatje/schijfje ultrasoon te trillen. Door dat trillen wordt een fijne nevel opgewekt, waarmee de oliën in de lucht komen en vervolgens over de ruimte worden verspreid. Behalve voor de verspreiding van de aroma werken ultrasone aroma diffusers ook als luchtbevochtigers. Vooral in de winter kan door de verwarming de lucht in een ruimte heel droog worden en dat heeft diverse nadelen.

Waarvoor dient een aroma diffuser?

We noemden al dat ultrasone aroma diffusers ook goed zijn voor de luchtvochtigheid in een ruimte. Maar daarvoor hoef je niet per se een aroma diffuser te kopen. Ze worden doorgaans aangeschaft voor de verspreiding van een aangenaam aroma, bijvoorbeeld omdat anders een ruimte wat muf ruikt. Een minder prettige lucht kan op je humeur werken. Door de verspreiding van een fijn aroma kan je beter in vel gaan zitten.

Vorig artikel Hoe hang je een lamp op? [Stappenplan + Tips]
Volgend artikel Bijkeuken inrichten? Gebruik deze 4 tips!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden