Doorgaan naar inhoud
Bijkeuken inrichten? Gebruik deze 4 tips!

Bijkeuken inrichten? Gebruik deze 4 tips!

Kleinere en kleinere ruimtes zijn tegenwoordig een grote trend. Elk jaar dat voorbijgaat, worden de flats compacter. Daarom moeten we elke centimeter waarderen en er het beste van maken. In die zin wordt de bijkeuken een van de kleinste ruimten in huis, waar we veel spullen opbergen en toch veel taken uitvoeren.

Als deze situatie zich bij je thuis voordoet, kijk dan eens naar de tips die we hebben opgesteld om een kleine bijkeuken te gaan inrichten, zodat deze omgeving net zo mooi en georganiseerd wordt als de andere delen van jouw huis! Hoe een bijkeuken inrichten?: 4 praktische tips!
bijkeuken inrichten.jpg

1. Gebruik je creativiteit en de muren

Om kleine omgevingen te organiseren en ruimten te optimaliseren, is het essentieel om naast een efficiënte planning ook creativiteit te gebruiken. Het ideaal is dat je de werkelijke behoeften van jouw bijkeuken bepaalt. Identificeer de problemen van de omgeving, creëer strategieën en oplossingen om de ruimte meer georganiseerd en harmonieus achter te laten.

Een basisregel voor het inrichten van een bijkeuken, is dat er ruimte moet zijn voor de circulatie van ten minste één persoon. Daarom is een teveel aan voorwerpen niet welkom in deze ruimte! Bovendien is het geen goed idee om meubels op de vloer te zetten, omdat de machines al te veel ruimte innemen.

Investeer daarom in vaste panelen aan de muur en hang alles op wat mogelijk is. Dit helpt om de ruimte vrijer te laten voor circulatie en voorkomt het gevoel van rommel.

2. Een voorraadkast

Kasten zijn onmisbaar bij het inrichten van een kleine bijkeuken. In dit geval zijn er in principe twee modellen die goed bruikbaar zijn: hangkasten en multifunctionele kasten.

De belangrijkste voordelen van de hangkast zijn opberging en optimalisering van de ruimte. Bovendien wint het ook op het gebied van veiligheid, omdat het mogelijk is chemische producten buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Ten slotte is het ook belangrijk om de multifunctionele kast te overwegen. Het is een meubelstuk waarin je alles kunt opbergen, dus het heeft een goede toepassing in verschillende ruimtes!
kleine bijkeuken inrichten

3. Bijkeuken inrichten met manden en opbergdozen

Manden en opbergdozen zijn waardevolle opties voor het inrichten van een bijkeuken. Manden zijn ideaal voor het opbergen van schoonmaakmiddelen en het scheiden van kleding. 

Heb je besloten om je garderobe op te ruimen? Dan is dat is een goede stap. Een manier om dit te doen is door je kleding in manden of opbergdozen te verdelen. Zo kun je bijvoorbeeld één mand voor dames mode reserveren voor items die je vaak draagt en een andere mand voor kledingstukken die je minder vaak aantrekt.

Op deze manier kun je snel en eenvoudig je favoriete kledingstukken vinden zonder dat je alles hoeft door te zoeken. Je kunt ook overwegen om opbergdozen te gebruiken voor kleding die je weinig of nooit draagt, zoals een winterjas in de zomer. Op deze manier bescherm je deze kledingstukken tegen stof en verkleuring en kun je ze makkelijk opbergen.

In feite is het belangrijk om een systematische manier te hebben om je kleding te organiseren, zodat je weet waar alles is en het makkelijker kan vinden.

De dozen helpen om de voorwerpen die worden bewaard en niet voor dagelijks gebruik zijn, te sectoriseren. En om identificatie te vergemakkelijken, zijn etiketten onmisbaar. 

4. Op maat gemaakt meubilair

Zonder twijfel is een van de beste manieren om de bijkeuken te gaan inrichten het gebruik van op maat gemaakte meubels. Aangepaste projecten kunnen omgevingen functioneler, georganiseerder en mooier maken. Omdat alles op maat wordt gemaakt, kunnen de meubels worden geproduceerd volgens de behoeften en de levensstijl van de bewoners. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren!
Vorig artikel Aroma diffuser: Wat is het en hoe werkt het?
Volgend artikel 4x woonkamer inspiratie voor 2022

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden