Doorgaan naar inhoud
Een barbecue voor vrienden organiseren, hier 5 tips

Een barbecue voor vrienden organiseren, hier 5 tips

Ga jij een barbecue organiseren? Dan is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Dat is de eerste tip die je kunt krijgen. Verder is het belangrijk om hierbij rekening te houden met het aantal gasten dat op komt dagen. Van het aantal mensen dat je uitnodigt zal niet iedereen komen opdagen, iets waar je rekening mee moet houden. Zodra je weet hoeveel mensen kunnen komen opdagen voor het feest, kun je overgaan tot het kopen van de drankjes. Daarnaast is voldoende etenswaren van belang. Bij een barbecue is het belangrijk om te kiezen voor een vleessoort zoals Pulled pork, gezien de kwaliteit van dit vlees.

Vleessoorten

Om het feest de juiste richting in te sturen is het belangrijk om de juiste vleessoort aan te schaffen. Hierbij kun je onder andere denken aan Pulled pork of cote de boeuf. Dit zijn vleessoorten die bij iedere slagerij in Nederland te kopen zijn. Iets om rekening mee te houden, aangezien je hiermee de kosten aan de lage kant kunt houden. Verder geldt dat de kwaliteit van het vlees goed is. Er is sprake van een sappige smaak, met een mooie kleur en structuur bij het vlees. Op het moment van barbecue zal het vlees daarmee van buiten uitnodigend zijn om op te eten. 

Budget

Wat is het geld dat je wenst uit te geven voor de gelegenheid? Niet iedereen heeft evenveel geld te besteden, waardoor het belangrijk is om een budget te stellen. Door het opzetten van een budget is het mogelijk om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt. Verder heeft het budget invloed op de hoeveelheid gasten die je kunt uitnodigen. Hoe meer geld, hoe meer mensen meestal langs kunnen gaan. Een andere tip is om vroegtijdig te beginnen met het regelen van de locatie, zodat je logistieke problemen kunt voorkomen.

Activiteiten

De activiteiten tijdens de barbecue hebben natuurlijk invloed op de sfeer. Wat wens je gedurende de avond te bereiken? Dit hangt onder andere af van de doelgroep die je hebt. Eventueel is het mogelijk om gezamenlijk een aantal spelletjes te spelen. Een andere mogelijkheid bestaat uit het koppelen van de barbecue aan weer een andere activiteit, waarmee je de chemie verder kunt stimuleren. Wat je keuze ook mag zijn, het blijft belangrijk om hierin te kiezen voor een duidelijke aanpak. Eventueel is enkel barbecue natuurlijk ook meer dan voldoende, mits je beschikt over biologisch vlees. 

Vorig artikel 8 tips om een kerstsfeer in huis te creëren
Volgend artikel Lichtstraten bij De Lichtstraat Expert

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden