Doorgaan naar inhoud
Hoe hang je een lamp op? [Stappenplan + Tips]

Hoe hang je een lamp op? [Stappenplan + Tips]

Met de juiste verlichting kun je net dat beetje extra sfeer brengen in een interieur. Maar hoe hang je nu een lamp op? Waar je op moet letten en welke spullen je nodig hebt, lees je in dit artikel.

Benodigdheden

Om efficiënt te werk te gaan, zorg je er voor dat je de juiste spullen klaar hebt liggen, voordat je daadwerkelijk begint. Dit voorkomt dat je tijdens de klus nog op zoek moet naar het een of ander. Om te beginnen zorg je voor een trap. Een spanningzoeker is ook onmisbaar. Je wilt tenslotte voorkomen dat je een schok krijgt. Een schroevendraaier, striptang, kroonsteentje en uiteraard een lichtbron mogen eveneens niet ontbreken.
hoe hang je een lamp op?

Juiste stappen

Het eerste antwoord op de vraag "hoe hang je een lamp op" spreekt wellicht voor zich, maar is belangrijk genoeg om toch even te benoemen:

- Zorg er voor dat je de stroom uit hebt geschakeld en check dit met de spanningzoeker.
- Schroef de bevestigingsbeugel in het plafond of aan de muur.
- Strip vervolgens een stukje van de draden met de striptang.
- Sluit hierna het kroonsteentje aan.
- Verbind nu de stroomdraden met elkaar en let hierbij op de kleuren: zwart bij zwart, blauw bij blauw. Een geel/groene draad geldt alleen voor een geaarde lamp.
- Plaats de lichtbron.
- Sluit als laatst de stroom weer aan om te controleren of de lamp werkt.

Praktische tips

Je denkt dat dit allemaal logisch klinkt en gaat vol goede moed aan de slag. Maar dan kom je er achter dat het stroompunt op een plek zit waar jij de lamp niet wilt hebben. Hoe hang je nu een lamp op dan? Geen paniek, gewoon een kwestie van nieuwe gaatjes boren. Nog een praktische tip als toevoeging: Houd de draden altijd uit elkaar. Als deze elkaar raken, kan er namelijk een schok ontstaan. Denk je klaar te zijn, maar werkt de verlichting toch niet? Schakel dan eerst de stroom weer uit, voordat je opnieuw begint.

Kortom; met de juiste voorbereiding en volgorde van stappen heb je nu antwoord op de vraag "hoe hang je een lamp op?" en hangt jouw lamp binnen een mum van tijd.

 

Deze blog maakt gebruik van affiliate links van onze partner bol.com
Aanbevolen leesmateriaal:
Vorig artikel 5 hotels met een jacuzzi op de kamer in Amsterdam
Volgend artikel Aroma diffuser: Wat is het en hoe werkt het?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden