Doorgaan naar inhoud
Houten ladder decoreren? De leukste ideeën!

Houten ladder decoreren? De leukste ideeën!

Je ziet het steeds vaker in het interieur: een houten ladder die een decoratief element heeft in een interieur. Een houten ladder biedt, naast extra opbergruimte, ook een sfeervolle toevoeging in een woning. In dit artikel kun je daarom enkele tips vinden om een houten ladder te decoreren.

Haal de natuur in huis!

Een houten ladder biedt een ideale mogelijkheid om extra planten in een woning te plaatsen. Dit kunnen kleine cactussen zijn, die ook nog eens makkelijk in onderhoud zijn! Een hangplant kan ook een goede toevoeging zijn, maar zorg dan wel dat je de takken goed bijhoudt, zodat deze niet over de grond gaan slingeren.
houten ladder decoreren

Fotolijstjes

De foto's van geliefden moeten natuurlijk pronken in een woning. Een houten ladder kan daarvoor een ideale plek zijn. Zorg dat de fotolijstjes niet te groot zijn, zodat je voor al je geliefden genoeg plek hebt op de houten ladder.

Kaarsen

Kaarslicht zorgt voor een gezellige sfeer in een woning. Bij het gebruiken van geurkaarsen zorg je ook nog eens voor een ontspannen gevoel in het huis.

Boeken

Een houten ladder decoreren kan ook door boeken op te bergen op de ladder. Hiermee tover je de ladder om in een compacte boekenkast, die je kan laten floreren in bijvoorbeeld de werk- of studeerkamer.
houten ladder decoreren

Lichtsnoer

Een lichtsnoer zorgt voor sfeer als je liever geen kaarsen wil gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het lichtsnoer voor in de kerstboom! Het is dan natuurlijk wel belangrijk om goed naar de lengte en de kleur van het lichtsnoer te kijken. Het heeft de voorkeur om voor een neutrale kleur verlichting te gaan, zodat het een rustige sfeer geeft in het huis. Bedenk wel voor jezelf of je dan een lichtsnoer wil die werkt op batterijen of op stroom. Als er een draad naar het stopcontact moet, is het natuurlijk het mooist als je dit stuk van het snoer niet in het zicht legt.

Probeer verschillende combinaties om een houten ladder te decoreren

Een houten ladder decoreren kan dus op verschillende manieren! Het leukste is natuurlijk om een combinatie te vinden van bovenstaande tips waardoor de ladder een goede functie zal vervullen in de ruimte. Bedenk van tevoren waar je de ladder in het huis zet, zodat je de functie kan invullen en de juiste decoraties aanschaft.
Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden