Doorgaan naar inhoud
Huis gekocht: met deze tips sta jij niet voor verrassingen

Huis gekocht: met deze tips sta jij niet voor verrassingen

Ben jij trotse eigenaar geworden van een woning? Gefeliciteerd! Dat betekent dat binnenkort wellicht het geklus mag beginnen. Bovendien komt er bij het kopen van een huis ook veel kijken. Zo moet je onder andere een aantal zaken regelen. Hieronder geven we je een aantal tips, zodat je niet voor verrassingen komt te staan nadat je een huis hebt gekocht.

Tip 1: Denk aan verzekeringen

Allereerst is het belangrijk om de nodige verzekeringen af te sluiten. Er bestaan meerdere woonverzekeringen die namelijk geen overbodige luxe zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Een opstalverzekering zal schade aan jouw woning dekken. Onder de opstal vallen ook andere zaken die vastzitten aan jouw huis, zoals de keuken en de badkamer. Alles wat wél te verplaatsen valt, valt onder de inboedelverzekering. Denk daarbij aan de bank, tafel en televisie. Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Kijk dan eens op poliswijzer.nl/woonverzekering/inboedelverzekering.  

Tip 2: Regel gas, water en licht

Het is voor ieder huishouden verplicht om een energiecontract af te sluiten om gebruik te kunnen maken van het gas en de elektriciteit. Wanneer je dit niet op tijd doet, kun je een boete verwachten. Het regelen van een energiecontract is dus een van de eerste stappen die je kunt ondernemen als je een huis hebt gekocht. Een tip is om eerst verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken, zodat je altijd de goedkoopste keuze hebt. Daarnaast moet je je ook aanmelden bij het plaatselijke waterbedrijf.

Tip 3: Sluit een internetabonnement af

Als je gaat verhuizen naar jouw nieuwe stulpje, wil je natuurlijk direct kunnen genieten van internet en televisie. Een tip is daarom om enige tijd van tevoren een internetabonnement af te sluiten. Ook hierbij geldt weer dat vergelijken kan lonen: er zijn meerdere internetproviders die verschillende prijzen kunnen aanbieden. Check overigens ook welke internetaansluiting bij jouw huis mogelijk is: wellicht is dat glasvezel, maar misschien ook wel de kabel of DSL. Het vergelijken afsluiten van een internetabonnement is zo gepiept via internetten.nl/internet/vergelijking.

Tip 4: Verhuisbedrijf regelen

Is het nog maar een paar weken slapen voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen naar jouw nieuwe woning? Spannend! Dan is dit wellicht het moment om alvast de spullen bij elkaar te verzamelen en in te pakken. Bovendien kan het een goede tip zijn om vrienden en familie te vragen om je te kunnen helpen met verhuizen. Een verhuisbedrijf inschakelen is overigens ook een goed idee: zo’n verhuisbedrijf zorgt ervoor dat jijzelf niet hoeft te sjouwen én dat alles veilig op plek van bestemming aankomt.

Vorig artikel 11 verschillende wanddecoratie ideeën voor in de woonkamer
Volgend artikel Secret Santa: tips & trucs voor een geslaagd feest

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden