Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
koningsdag thuis tuin feest

Koningsdag thuis vieren? Decoreer je tuin!

Het is alweer bijna tijd voor Koningsdag en dat betekent dat een van de meest feestelijke dagen van het jaar weer gevierd mag worden. Natuurlijk vieren we de verjaardag van Willem Alexander van Oranje en daar wordt altijd de nodige bombarie voor uitgetrokken.

In het hele land kun je naar de leukste activiteiten in steden, zoals rommelmarkten en festivals. Toch kan het ook zijn dat je zin hebt om Koningsdag lekker thuis te vieren. In dat geval is het leuk om de tuin mooi te decoreren in Koningsdagstijl. Lees in deze blog vier leuke tips.

Laat de oranje kleur en koninklijke sfeer doorslaan in de tuin

Het leuke aan Koningsdag is dat het hele land blij is en iedereen viert de verjaardag van de koning mee. Het kan niet gek genoeg als het aankomt op de oranje gekte, en dat is hartstikke leuk. Ga met het decoreren van de tuin dan ook vooral los met oranje gekleurde dingen.

Ook kun je een Nederlandse vlag kopen en die uithangen, wat vele Nederlanders zullen doen op deze dag. Verder kun je denken aan ballonnen, slingers, vlaggetjes en tafelkleden met de oranje kleur. Ook kun je de koninklijke stijl een beetje doorvoeren door overal kroontjes op te hangen. Deze zijn bij vele winkels verkrijgbaar.

Decoreer de planten en bloemen in oranje kleuren

Een originele manier om de oranje kleur van Nederland flink door te voeren in de tuin tijdens Koningsdag is door de bloemen en planten een kleur te geven. Je kunt hierbij met natuurvriendelijke spuitbussen voor stevige planten en heggen, want deze beschadigen niet zo snel.

Je hebt zo gemakkelijk een geweldig oranje effect in de tuin. Ook kun je mooie oranje gekleurde bloemen kopen en deze planten in de tuin en op de rand van je terras, zodat ze goed opvallen.

Kies voor feestelijke verlichting door de tuin

feestelijke verlichting tuin koningsdag

Een leuk idee is om ook voor de nachtelijke feestgangers de feeststemming erin te houden. Hiervoor kun je jouw tuin gaan verlichten met mooie lichtslingers. Deze kunnen uiteraard in een oranje kleur, maar het kan ook al leuk zijn om überhaupt verlichting op te hangen.

Hierdoor creëer je een gezellige sfeer, en dat is wat je wil met Koningsdag. Zo geniet je ook in de avond nog een beetje van alle gekte.

Maak een kraampje aan huis in Koningsdag thema

Wanneer je het huis niet echt uit kan of wil tijdens Koningsdag, maar toch een beetje mee wil doen, kun je een kraampje aan huis maken. Zo hoef je niet alle spullen mee te slepen naar een marktkraam of kleedje, maar doe je het lekker aan huis.

Zo kun je een tafel neerzetten met allerlei leuke spullen om te verkopen. Of je kunt bijvoorbeeld oranje limonade schenken aan kleine kinderen die langskomen. Zo doe je zelf toch mee, maar hoef je het terrein niet af.

Vorig artikel Feestdagen vieren met stijl
Volgend artikel Het dubbele gevoel van de uitverkoop

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden