Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Koude voeten oplossingen

Vaak last van koude voeten? Dit kun je ertegen doen

Je voeten voelen koud aan wanneer je voeten een lagere temperatuur hebben dan de rest van je lichaam. Sommige mensen hebben vaker last van koude voeten dan anderen. Het is op zich een ongevaarlijk verschijnsel, maar wel vervelend. Wat kun je doen als je vaak last hebt van koude voeten? We zullen het hier toelichten.

Neem vloerverwarming

Een zeer effectieve manier om van je koude voeten af te komen, is vloerverwarming nemen. Doordat vloerverwarming vanuit de grond werkt, zullen je voeten altijd behaaglijk warm zijn. Bovendien is vloerverwarming gelijkmatig verdeeld over de ruimte, waardoor de warmte overal voelbaar is. Dit in tegenstelling tot een radiator die alleen lokaal de ruimte verwarmt.

Het is in de meeste situaties mogelijk om vloerverwarming aan te leggen, dus voor de echte koukleum is er ook vast een mogelijkheid. Een bijkomend voordeel is dat je met vloerverwarming de CV ketel minder hoog hoeft te stoken, waardoor je niet alleen warme voeten hebt maar ook nog bespaard op de kosten.

Isoleer de vloer

Vloerisolatie lijkt misschien een rigoureuze oplossing, maar als een vloer niet goed geïsoleerd is kan er veel kou vanuit de grond omhoog komen. Met goede vloerisolatie wordt de vloer over het algemeen een paar graden warmer. Hoe de isolatie het beste tot stand kan komen is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer, maar een mogelijkheid is er altijd.

Meestal wordt er via een kruipruimte PUR-schuim in vloeiende vorm aangebracht, die zich naadloos vormt naar de ondergrond. Op die manier zal er geen kou meer doorheen kunnen komen, en zal de vloer niet meer zo koud aanvoelen. Een andere manier om de grond te isoleren is met behulp van isolatieparels.

Door het aanbrengen van isolatieparels wordt het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte verlaagd. Hierdoor trekt de vocht weg uit de vloer, en wordt het klimaat van de vloer beter.

Verwarm je voeten met een warmtekruik

warmtekruik voeten verwarmen

Een perfecte remedie tegen koude voeten is een warmtekruik. Door de kruik lekker tegen je voeten aan te leggen, worden ze meteen behaaglijk warm. Daarbij is gedoe met water koken en in een kruik gieten helemaal niet nodig.

Door middel van een bedienbaar verwarmingselement is de kruik met één druk op de knop warm. Deze warmte kun je bovendien naar eigen behoefte instellen. Een snellere oplossing voor koude voeten is er niet.

Trek wollen sokken aan

De simpelste manier om je voeten warm te houden is wolle sokken aantrekken. Wol is het perfecte materiaal, omdat het de lichaamswarmte goed vasthoudt. Bovendien is wol lekker zacht voor je huid. De tijd van saaie, grijze geitenwollen sokken is voorbij: tegenwoordig zijn ze in leuke kleurencombinaties verkrijgbaar.

Wil je je handen ook warm houden? Misschien is het een idee om te leren om de sokken zelf te breien. Zo heb je niet alleen warme voeten, maar ook een nieuwe leuke bezigheid.

Vorig artikel Elektrische speedboot vs. motoren speedboot: voor- en nadelen
Volgend artikel Feestdagen vieren met stijl

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden