Doorgaan naar inhoud
Kurkwand

Kurkwand | Duurzaam design wordt steeds populairder.

Als ik aan kurk denk, denk ik aan wijn, en ik wed dat het niet alleen aan mij ligt. Maar heb je ooit aan kurk gedacht, behalve om het uit de weg te gaan om te genieten van een lekker glas rood?

Heb je er al aan gedacht waar het heen gaat nadat je die fles op hebt? Of waar het vandaan komt? Het blijkt dat kurk eigenlijk *super* cool is en even duurzaam.

Dit natuurlijke materiaal is een krachtpatser, een meester in alle ambachten, een uitblinker. Dus, knal die kurk en schenk jezelf een glas in, en neem genoegen met een kleine les over wat kurk voor de mensheid heeft gedaan.

Wat is kurk? Hoe duurzaam is het?

Allereerst moeten we weten wat kurk precies is. Kurk is een extreem veelzijdig, natuurlijk materiaal dat eigenlijk afkomstig is van een boom, met name de buitenste schors van een volwassen kurkeik.

Doordat kurk van een boom komt is het 100 procent natuurlijk, herbruikbaar en recyclebaar, kurk is, of het nu vanuit milieu-, sociaal of economisch perspectief is, een van 's werelds meest veelzijdige materialen.

Deze kurkeikenbossen, die veel voorkomen rondom gebieden bij de Middellandse zee, dragen significant bij aan alle economische en ecologische situaties van die gebieden.

Volgens wereldleider Amorim Cork Composites "vinden meer dan 200 diersoorten en 135 plantensoorten ideale omstandigheden om te overleven in het kurkeikenbos."

Naast het ondersteunen van zo'n biodiverse omgeving, absorberen de kurkeikenbossen ook grote hoeveelheden koolstofdioxide en beschermen ze tegen bodemerosie en brandgevaar, omdat het zo'n laag brandbaar materiaal is.

Doordat Kurk een negatieve CO2 uitstoot heeft gaat het zelfs klimaatverandering tegen!

De Kurkwand Webshop

De Kurkwand Webshop

Doordat het zo een duurzaam karakter heeft zien we dat het materiaal kurk in de lift zit.

Er worden steeds meer toepassingen voor bedacht (denk aan kurk in voetbalvelden, kurk in een raket die naar de maan gaat, kurk schoenen en nog veel meer).

Familiebedrijf Kieskurk zit al sinds 1845 in de kurk en zij verkopen onder andere kurkwanden hun webshop www.kurk-wand.nl. Dit zijn duurzame wanden van kurk die je zowel decoratief kan gebruiken maar ook als prikbord.

Het wordt veel gebruikt binnen kantoorruimtes of bij mensen thuis om leuke polaroids op te plakken, takenlijstjes of eigenlijk van alles.

Er zijn kurkwanden in iedere prijsklasse en ze hebben zelfs kurkwanden waar er rest producten van Nike sneakers in zijn verwerkt. Zie hier de luxere kurkwand.

Daardoor hebben alle kurkwanden een hele andere look & vibe en is er voor iedereen wel wat wils.

Oh ja, en had ik al gezegd dat het een familie bedrijf is? Volgens mij wel maar het is dus vader en zoon die samen deze onderneming hebben. Heel cool!

Neem een kijkje in de kurkwand webshop.

Vorig artikel Secret Santa: tips & trucs voor een geslaagd feest
Volgend artikel Laat ijsemmers bedrukken voor al jouw feestjes!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden