Doorgaan naar inhoud
4 ideeën om de tafel te dekken!

4 ideeën om de tafel te dekken!

Wil jij zo nu en dan verrassend uit de hoek komen en de sleur tijdens het dagelijkse eten aan tafel een keer doorbreken? Dat kan vrij eenvoudig door op een originele manier de tafel te dekken en zo je tafelgasten te verrassen. Er zijn diverse ideeën om de tafel te dekken die veel mensen niet kennen, maar voor een hoop variatie, originaliteit en dus extra eetplezier zorgen. In deze blog hebben we drie inspirerende tafel dekken ideeën voor je op een rijtje gezet.
tafel dekken ideeen

1. Gebruik natuurlijke materialen voor een vredige sfeer

Een verrassende manier om je tafel te dekken, en die wij daarom ook op nummer 1 zetten, is het dekken van je tafel in een natuurlijke atmosfeer en stijl. Gebruik allerlei natuurlijke producten en accessoires om de tafel aan te kleden voor een lekker diner. Denk hierbij aan plantjes, ecologische servetjes van milieuvriendelijk papier en natuurlijk houten materialen, zoals een houten dienblad of houten schaaltjes en bakjes. Kies in combinatie met deze natuurlijke producten voor zachte, lichte kleuren.
tafel dekken ideeen

2. Maak gebruik van glaswerk in combinatie met zelfgemaakte menukaarten

Ben jij ook zo'n fan van fraai glaswerk. Houd hier dan rekening mee met het dekken van je tafel. Door te kiezen voor glazen borden, stijlvolle longdrinkglazen en natuurlijk een aantal karaffen met water of jus d'orange erin, creëer je direct een ontspannen sfeer en een eenvormige stijl. Je kunt de sfeer aan tafel nog verder personaliseren, door gebruik te maken van zelfgemaakte menukaarten met daarop alles wat ter tafel komt. Heb je kinderen van 7 jaar of ouder? Dan is het een leuk idee om hen de menukaarten te laten ontwerpen. Zo betrek je ook hen bij het ontbijt, de maaltijd of het geplande diner!

3. Bloemen en gevouwen theedoeken

Een van de meest sfeervolle ideeën om de tafel te dekken die er zijn, is om gebruik te maken van opvallende sfeerelementen op en rond de tafel. Door verspreid over de tafel enkele vazen met bloemen neer te zetten, kun je eenvoudig een hoop extra vrolijkheid creëren. Welke bloemen je kiest, is natuurlijk persoonlijk. Gebruik ook gevouwen theedoeken als servetten. Extra accent creëer je door te kiezen voor theedoeken met bloemetjesmotieven!

4. Spelen met licht tijdens een ontbijt of diner

De juiste kleur en sterkte van het licht maakt het verschil bij het tafel dekken. Door waxinelichtjes te gebruiken op tafel of te spelen met Led-lampjes en lichtkleuren, kun je elke gewenste sfeer creëren. Kies voor rood of roze als je een romantische atmosfeer wilt oproepen. Voor blauw of geel als je voor een zakelijke sfeer gaat. En groen is ideaal voor een landelijke uitstraling!
Vorig artikel Deze kinderkamer accessoires kunnen niet ontbreken!
Volgend artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden